Par 2,3 kilogramu marihuānas kontrabandu VID prasa sodīt narkomānu – Bulgārijas pilsoni

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret kādu Bulgārijas pilsoni par 2,3 kilogramu marihuānas kontrabandu. Nelegālo kravu, kuras vērtība melnajā tirgū lēšama ap 23 000 latiem, viņš bija centies ievest Latvijā, paslēpjot to aiz mugursomas oderes un savās drēbēs, portālu “Delfi” informēja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kriminālprocesu VID sāka 2012.gada 10.maijā, kad pie1981.gadā dzimušā Bulgārijas pilsoņa VID darbinieki un dienesta suns atrada narkotisko vielu. Narkotikas viņš bija paslēpis gan aiz apģērba gan bagāžā - ceļojumu koferī ievietotas mugursomas oderē. 2012.gada 12.maijā Rīgas rajona tiesa aizdomās turētajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Arī marihuānas ievešanas brīdī pats "kurjers" bija narkotisko vielu ietekmē, norāda VID.

Izmeklēšanas laikā VID noskaidroja, ka marihuānas ievedējs ir regulārs narkotiku lietotājs un Bulgārijā viņš ir ārstējies no kokaīna atkarības.

Tāpat VID noskaidrojis, ka au iepriekš vīrietis Bulgārijā pastrādājis arī citus noziegumus, kas nav saistīti ar nelikumīgām darbībām ar narkotiskām vielām. Viņš par tiem iepriekš arī sodīts.

Turklāt patlaban viņš arī šobrīd atrodas apcietinājumā Latvijā aizdomās par ar citiem noziegumiem, kas nav saistīti ar narkotikām.

VID piebilst, ka vīrietim par marihuānas kontrabandu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

VID atgādina, ka kanabiss jeb marihuāna ir atzīstama par aizliegtu sevišķi bīstamu narkotisko vielu.


Написать комментарий