Neatkarības dienā Daugavpils teātrī tika apbalvoti labākie pilsētnieki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešo gadu pēc kārtas galveno valsts svētku priekšvakarā Daugavpils pilsētas dome apbalvo labākos pilsētniekus, pasniedzot viņiem Zelta un Sudraba lilijas. Saskaņā ar izveidojušos tradīciju kandidātus „Gada balvas” saņemšanai ierosina paši daugavpilieši, un balva tiek pasniegta sešās nominācijās – izglītībā, kultūrā, sportā, tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbībā. Šogad balvas saņemšanai tika ierosināti 40 pretendenti, dažus no viņiem Domes sēdes laikā ierosināja deputāti.

18.novembrī Daugavpils teātrī norisinājās svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija, kurā piedalījās ne tikai laureāti un Daugavpils pilsētas vadība, bet arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Pēc valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikuma runas videotranslācijas, ministra un pilsētas domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas runām tika apbalvoti labākie pilsētnieki. Bija plānots, ka ministrs Sprūdzš pasniegs Goda rakstu par īpašiem nopelniem firmas „Maģistrs” prezidentei Tatjanai Dovoreckai, taču viņa pasākumā nepiedalījās. Toties pārējie laureāti bija ieradušies pēc pelnītās balvas.

Goda rakstus no Daugavpils pilsētas pašvaldības vārda pasniedza vicemēri un Kulakovas kundze – balvas saņēma Valsts ģimnāzijas skolotāja Valentīna Prokofjeva, Ruģeļu bērnudārza audzinātājas palīdze Veneranda Jemeļjanova, uzņēmuma „SpecATU” speciāliste Valentīna Ledoka, DzKSU speciāliste Anžela Ivanova, Daugavpils karatē akadēmijas vadītājs Andrejs Komars, Džudo un sambo centrs „Singitaj” un folklora ansambļa „Saime” vadītāja Lilija Graudiņa.

Goda raksti un „Sudraba lilija” tika pasniegta SIA „Rital D” vadītājam Viktoram Radilovecam, bērnudārzu vadītājām Genovefai Fedorkivai un Vitai Girsai, 3.vidusskolas matemātikas skolotājai Annai Stavickai, sporta veterānei Verai Grinbertai, ārstam-urologam Oļegam Hublarovam, autobusa vadītājam ar 50 gadu stāžu Ivanam

Vinogradovam, autoparka dispečerei Janīnai Dorofejevai, kurai ir 55 gadu darba stāžs vienā darbavietā, DU angļu filoloģijas docētājai Broņislavai Kalviņai, Bērnu veselības centra dežūrārstei Nadeždai Osītei, Bērnu veselības centra pediatrei Ludmilai Žarkovai un biedrības „Sarkanais Krusts” jauniešu nodaļai.

Savukārt „Zelta lilijas” saņēma Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītājas vietniece zinātniskajā darbā Ludmila Žilvinska, treneri Sergejs Kursītis un Romualds Jurkevičs, uzņēmums „Axon Cable”, Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas valdes locekle Natālija Petrova un Daugavpils invalīdu biedrības priekšsēdētāja Vanda Mihailova.

Svinīgā pasākuma turpinājumā klātesošie izbaudīja koncertu ar Daugavpils kamerorķestra Aivara Broka vadībā un Rīgas vokālās grupas „Framest” piedalīšanos. Pasākums noslēdzās ar svinīgo pieņemšanu.



Написать комментарий