Ēģiptē vilciena un autobusa sadursmē bojāgājuši 47 bērni

foto euronews.com
foto euronews.com

Ēģiptē vilciena un autobusa sadursmē bojāgājuši 47 bērni, ziņo aģentūra Associated Press.

17. novembrī Ēģiptes pilsētā Manfalutā autobusam, kurā 60 bērni vecumā no četriem līdz sešiem gadiem devās bērnudārza organizētajā ekskursijā, šķērsojot dzelceļa pārbrauktuvi tajā ietriecies vilciens.

Negadījumā, kas noticis Asjūtas provincē valsts vidienē vēl 13 bērni guvuši ievainojumus,kā teicis vietējās slimnīcas ārsts Mohameds Samirs nopietnas traumas guvušas arī divas sievietes. Pēc aculiecinieku stāstītā vietējai televīzijai dzelceļa pārbrauktuve neskatoties uz tuvojošos vilcienu neesot bijusi slēgta un tādēļ skolas autobuss to arī šķērsojis. Lielā ātrumā braucošais vilciens autobusu pāršķēlis uz pusēm.

Kā norāda aģentūra, Ēģiptē ir ļoti slikta satiksmes drošība arī pirms šī traģiskā negadījuma ir notikuši daudzi satiksmes negadījumi ar letālu iznākumu.

Ēģiptes satiksmes ministrs Muhameds Rašads al-Metini iesniedzis atlūgumu, Ēģiptes prezidents Mursi devis rīkojumu sniegt palīdzību visām cietušo ģimenēm.

Kā ziņo BBC news pēc dažām ziņām pārbrauktuves regulētājs esot aizmidzis savā darba vietā. Atlūgumu iesniedzis arī Ēģiptes dzelzceļa kompānijas vadītājs.

Pēc jaunākajām ziņām kopumā bojāgājuši 50 cilvēki, trīs no tiem pieaugušie.


Написать комментарий