Daugavpils robežsargu apbalvošanas ceremonija pagāja militārā garā – ātri un precīzi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 16.novembrī, par godu Valsts robežsardzes dibināšanas 93. gadadienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienai Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldē notika struktūras labāko darbinieku apbalvošana. 1919.gada 15.novembrī neatkarīgajā Latvijā tika izveidota Valsts robežsardze, tāpēc šajā datumā Latvijas robežsargi svin profesionālos svētkus.

Vairāk nekā 30 robežsargi tika apbalvoti par izcilu darba pienākumu izpildi – viņiem tika pasniegtas Iekšlietu ministrijas, Ministru Kabineta un Valsts robežsardzes vadības Pateicības un Goda raksti.

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Oļegs Jemašovs atzīmēja, ka robežsargu darbs ir ne tikai ļoti atbildīgs, jo viņi nepārtraukti apsargā valsts robežas, bet arī diezgan bīstams. Pārkāpēji kļuvuši gan viltīgāki, gan agresīvāki, un robežsargi ne tikai sargā valsts robežas, bet arī cīnās ar ekonomiskajiem noziegumiem.

Kārtējā speciālā dienesta pakāpe pirms termiņa tika piešķirta Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra „Daugavpils" priekšnieka vietniecei Inesei Vārnai un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes galvenajam inspektoram Andrejam Isakovam. Iekšlietu ministrijas Sudraba „Goda zīme" tika piešķirta Aigaram Zvaigznem.

Par sevišķiem nopelniem IV šķiras Viestura ordenis tika piešķirts Valsts robežsardzes Piedrujas nodaļas priekšniekam Anatolijam Vecelim. Pēc viņa vārdiem, šis apbalvojums kļuva par negaidītu pārsteigumu.

Apbalvošanas ceremonija pagāja militārā garā – ātri un precīzi: robežsargi saņēma pelnītās balvas un ziedus, skaļi atbildēja: „Gods kalpot Latvijai!” un devās atpakaļ uz savu vietu.

Jāatzīmē, ka Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes pārstāvji piedalījušies 18.novembrī Rīgā notikušajā svinīgajā militārajā parādē.
Savukārt decembrī Latvijas robežsargi svinēs vēl vienus svētkus – Valsts robežsardzes atjaunošanas 21.gadadienu.



Написать комментарий