VID lems par sabiedriskā labuma statusu 16 organizācijām

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedriskā labuma komisija paredzējusi lemt par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu 16 nevalstiskajām organizācijām, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Paredzēts skatīt nodibinājumu "Fonds Zelta Sirds" un "Latvijas sporta rehabilitācijas un sociālais centrs "Staicele""", kā arī "Austras biedrības", biedrības "Veselības un sociālais serviss-Artemīda", "Latvijas Diabēta federācijas", "Latvijas Sporta federāciju padomes" un junioru futbola centra "Olimps" pieteikumus.

Tāpat paredzēts vērtēt biedrību "Atbalsta centrs "Sapnis"', "Vides fakti", "Volejbola komanda "Rietumjūrmala"', "Šūpolēs", "Universum",  "Valkas Dāmu klubs", "Cerības pakāpiens", "Cēsu pils koris" un www.mybaltika.info iesniegtos pieteikumus.

Sabiedriskā labuma komisija izvērtē biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju iesniegtos dokumentus un sniedz atzinumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu.

Biedrība, nodibinājums vai reliģiskā organizācija, kas vēlas iegūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu, iesniedz VID iesniegumu. Tam jāpievieno attiecīgās biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas iepriekšējā gada darbības pārskats un turpmākās darbības plāns.

Sabiedriskā labuma organizācijas statuss ļauj saņemt apjomīgas nodokļu atlaides.


Написать комментарий