Dažiem Daugavpils pašvaldības policistiem, iespējams, tomēr iedalīs naudu pusdienām

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldības 2013. gada budžetā, iespējams, iekļaus naudas summu, kura būs domāta pašvaldības policistu pusdienām. Bet kompensēt visu pašvaldības policijas darbinieku pusdienas netiek apspriests.

Budžeta komisijas loceklis Vjačeslavs Širjakovs portālam gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd tiek izskatīti visi pašvaldību struktūru tēriņi, tai skaitā arī policijas. Papildus tēriņi policistu pusdienām varbūt iekļauti nākamā gada budžetā, bet šo naudu izsniegs tikai patruļu ekipāžām. Pēc V. Širjakova domām piedāvāt pusdienu kompensācijas naudu ofisa darbiniekiem – neadekvāts lūgums.

Atgādināsim, ka 25. oktobrī domē notika pašvaldības policijas darbinieku, Daugavpils vadības un visu deputātu tikšanās: policijas darbinieki prasīja pēc likumu viņiem pienākošo algas pielikumu.

Šo jautājumu apsprieda veidojot pašvaldības budžetu, kad pašvaldības policija pieprasīja papildus 27 000 latus visu 58 darbinieku pusdienām, kuriem pienāktos papildus 40 Ls mēnesī. Šī prasība netika izpildīta, jo pēc likumdošanas par ierēdņu un valsts vai pašvaldības darbinieku darba samaksu, naudu par pusdienām, dome var (bet nav obligāti) sniegt tiem pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri pilda pienākumus noteiktus ar Likumu par policiju.

Daugavpils pašvaldības budžets tiks apstiprināts 2013. gada janvārī.


Написать комментарий