Daugavpils 24. bērnudārzā ar uzvedumu un lukturu izgatavošanu atzīmēja Svētā Martina dienu.

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Otrdien, 13. novembrī Daugavpils 24. bērnudārzā atzīmēja jautrus svētkus – Svētā Martina dienu, kurus tradicionāli Vācijā svin 11. novembrī.

Vienības skolas 7-8 klašu skolnieki un vācu valodas skolotāja Maija Baklāne ne tikai parādīja bērnudārza audzēkņiem nelielu iestudējumu vācu valodā par šo jautro svētku aizsācēju – Svēto Martinu, bet atnesa arī dāvanu, lielu smaržīgu kliņģeri.

Kā portālam gorod.lv pastāstīja vācu valodas skolotāja Maija Baklāne, skolnieki, kuri šodien uzstājās bērnudārza audzēkņu priekšā mācās vācu valodu tikai pāris gadus (no 6 klases), bet ar lielu prieku nāk pie maziem bērniem ar teatrāliem uzvedumiem.

Bērnudārza audzēkņi ar lielāko prieku vēroja, kas notiek uz skatuves, bet pēc tam ar lielāko prieku spēlējās ar skolniekiem dalīdami tos grupās pa krāsām, izkrāsoja zīmējumus, kuros bija attēloti dažādi priekšmeti. Pats atbildīgākais bija papīra lukturu izgatavošana ar kuriem asociējas Svētā Martina diena. Tos izgatavot palīdzēja Vienības skolas skolnieki, brīvprātīgā Eva no Vācijas un audzinātājas.

Pēc leģendas, kādā aukstā ziemas naktī kareivis Martins atdeva savu silto apmetni nabadzīgam studentam, tāpēc šo svētku simbols ir lukturi, kuri ir izgatavoti ar rokām un ar kuriem pēc tam iet pilsētas ielās.

Kā pastāstīja portālam gorod.lv bērnudārza vadītāja Genovefa Fedorkiva, šogad dažas grupas mācās vācu valodu, pārsvarā tie ir bērni no 5-7 gadiem. Bērni mācās vācu valodu kā otro svešvalodu, bet nodarbojas ar bērniem pasniedzējs pēc speciāli izstrādātas Gētes institūta (Rīga) programmas. Šādās nodarbībās bērni klausās mūziku vācu valodā, spēlē kustīgās rotaļas, šādā neuzbāzīgā spēles formā bērni mācās vācu valodu. Maziem Daugavpils iedzīvotājiem mācīties vācu valodu palīdz arī DU Vācu valodas centrs un tā vadītāja Marina Rumjanceva.

 



Написать комментарий