Prokuratūrā nonāk neliela daļa sūdzību par iespējamiem pārkāpumiem ārstēšanā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Veselības inspekcija (VI) no šogad par pamatotiem atzītajiem 165 iesniegumiem, saistītiem ar veselības aprūpes kvalitāti, 10 jeb 6% gadījumu vērsusies Ģenerālprokuratūrā, otrdien raksta laikraksts "Diena".

Kopumā VI šā gada deviņos mēnešos izskatījusi 775 iesniegumus par iespējamiem pārkāpumiem, saistītiem ar veselības aprūpes kvalitāti.


Vairākumā gadījumu VI, atklājot pārkāpumus pacientu veselības aprūpē, mediķus sauc pie administratīvas atbildības, raksta "Diena".

No šogad saņemtajiem 775 iesniegumiem par pamatotiem atzīti 21% jeb 165 iesniegumi. 10 gadījumos, kurās bija konstatēti pārkāpumi, VI vērsusies Ģenerālprokuratūrā.

Ģenerālprokuratūrā tālākai izmeklēšanai nonākusi arī miesassarga Vitālija Grizāna lieta. Vīrietis nomira šovasar Daugavpils reģionālajā slimnīcā nākamajā dienā pēc išēmiskā insulta.

Aizdomās par nolaidību Vitālija ārstēšanā viņa sieva vērsās VI. Ekspertīzē VI atklāja rupjus veselības aprūpes pārkāpumus, kas vērtējami kā neprofesionāla pienākumu pildīšana, un lietas materiālus nosūtīja prokuratūrai.


Написать комментарий