Līdz mēneša beigām 18. novembra ielas krustojumos ieslēgs vēl divus luksoforus

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils iedzīvotāji ir pamanījuši, ka uz jaunatklātās 18. novembra ielas dažās vietās nedeg luksofori, un tiek radīta bīstama situācija gan vadītājiem, gan gājējiem. Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns portālam gorod.lv apstirināja, ka situācija, kura radusies Jelgavas ielas krustojumā viņiem ir zināma, bet pagaidām pieslēgt visus luksoforus, kuri strādāja agrāk nav iespējams.

A. Pudāns paskaidroja, ka šobrīd luksofori nav ieslēgti Jelgavas un Tukuma ielu krustojumos. Tas saistīts ar to, ka virzienā no pilsētas, pagrieziens pa labi autotransportam ir slēgts, jo tur notika rakšanas darbi, nomainot caurules, bet tagad iet arī sliežu nomaiņa, tāpēc pieslēgt luksoforus šeit, pagaidām, nedrīkst.

Sliežu nomaiņa ir ļoti sarežģīts process, kas ietver sevī četrus etapus, jo ir nepieciešams nodrošināt ne tikai tramvaju, bet arī autobusu kustību. Vēl jo vairāk, ka aizkavējās sliežu nomaiņas darbi.

Ja celtnieki tiks galā noliktajā termiņā, un tiks ieklātas sliedes posmā no Jelgavas līdz Liepājas ielai un no Viestura līdz Vienības ielai, tad luksofori tiks ieslēgti jau līdz novembra beigām. Bet tas tiks izdarīts tikai tajos krustojumos, kur luksofori bija jau agrāk Jelgavas un Tukuma ielu krustojumos. Nākošajā gadā plāno ierīkot gājēju luksoforus Kauņas un Grodņas ielu krustojumos.

Pagaidām A. Pudāns aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, jo 18. novembra iela, šobrīd, ir kā būvlaukums.



Написать комментарий