Pirmie rēķini par apkuri: daugavpilieši par vienu kvadrātmetru vidēji maksās 0,46 Ls

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpilieši sāka saņemt rēķinus par apkuri jau oktobrī. Uzņēmuma “Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš paziņoja, ka pagājušā mēneša rēķini par siltumu bija samērā nelieli: vidējā samaksa par vienu kvadrātmetru sastādīja 0,46 Ls un tā ir atkarīga no māju sagatavošanas ziemai un patērētā siltuma daudzuma.

Tāpat M. Laudiņš paziņoja, ka nelielos rēķinus par siltumu ietekmēja arī tas, ka oktobrī “Daugavpils siltumtīkliem” netika palielināta cena par gāzi un sastādīja 230 latus par vienu kubikmetru, no tā izriet galīgais siltuma tarifs – 47,09 Ls, bet vidējā gaisa temperatūra sastādīja +6,4 grādus. Līdz ar to uzņēmuma vadītās izteica cerību, ka pilsētas iedzīvotāji varēs ne tikai samaksāt apkures rēķinus, bet arī dzēst kādu daļu no sava parāda.

Atzīmēsim, ka uz 1. novembri “Daugavpils siltumtīklu” klientu parāds sastādīja 2 059 416, kas ir par 144 tūkstošiem vairāk nekā gadu atpakaļ, un neskatoties uz to, ka pilsētnieki, beidzoties iepriekšējai apkures sezonai, atdeva parādu 888 622 latu apmērā.

Kas attiecas uz prognozēm, tad sinoptiķi sola salu tikai novembra beigās, bet “Latvijas gāzes” analītiķi veco gāzes cenu 230 Ls par kubikmetru līdz gada beigām.
 


Написать комментарий