Krievijai savs Breivīks: Jurists darba vietā nošauj piecus un smagi ievaino divus cilvēkus

foto vk.com
foto vk.com

Maskavā masu slaktiņu, iespējams, nelaimīgas mīlestības dēļ, sarīkojis 30 gadus vecs jurists Dmitrijs Vinogradovs, kurš savā darba vietā nogalinājis piecus un ievainojis divus cilvēkus, vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi.

D. Vinogradovs pēc trešdien, 7. novembrī, sarīkotā slaktiņa tika aizturēts nozieguma vietā un neizrādīja nekādu pretestību policijai. Pirms apšaudes sarīkošanas, pulksten piecos no rīta pēc vietējā laika, slepkava ievietojis sociālajā tīklā V Kontakte „manifestu”, ar savas rīcības skaidrojumu.

„Es esmu pārliecināts, ka man ir pietiekami daudz iemeslu uzskatīt visu cilvēci par dzīva organisma vēža audzēja makroanalogu. Dzīvais organisms šajā gadījumā ir mūsu planēta,” rakstīts paziņojumā, piebilstot, ka visas savas pastāvēšanas laikā cilvēce ir izaicinājusi dabas likumus. „Jau 2011. gadā cilvēces skaits sasniedza septiņus miljardus, neraugoties uz to, ka pat pie esošajiem patēriņa tempiem Zemes izturības rezerves ir izsmeltas,” raksta slepkava.

Tālāk D. Vinogradovs žēlojas, ka pasaulē pašlaik gandrīz nenotiek kari, daudzas slimības ir uzvarētas, bet dabiskā atlase gandrīz pārstājusi funkcionēt. Viņš tāpat atzīmējis, ka uzskata par kaitīgu toleranci un cilvēku individualitātes apkarošanu. „Manifests” noslēdzas ar secinājumu, ka vienīgais veids kā attaisnot cilvēces esamību ir „iznīcināt pēc iespējas vairāk cilvēciskā komposta daļiņu”.

Kā liecina izmeklēšanas rīcībā esošā informācija, pēc „manifesta” publicēšanas 30 gadus D. Vinogradovs paņēma karabīnes Saiga un Benelli un devās uz aptieku tīkla Rigla noliktavu, kur strādāja par juristu. Tur viņš atklāja uguni uz kolēģiem. Bojā gāja trīs vīrieši, viens no kuriem birojā bija ieradies, atsaucoties uz darba sludinājumu, kā arī divas sievietes. Smagus ievainojumus guvuši vēl viens vīrietis un kāda jauna sieviete, par kuru prese vēsta, ka D. Vinogradovs bijis viņā iemīlējies, taču meitene atteikusies no attiecībām.
Noziedznieku aizturēja nozieguma vietā, un viņš nemēģināja pretoties. Tiek ziņots, ka viņš bijis piedzēries un pats atzinis, ka dzēris piecas dienas no vietas. Tikmēr sociālajā tīklā V Kontakte D. Vinogradovs norādīja, ka attiecas pret alkoholu un smēķēšanu „krasi noliedzoši”.


Написать комментарий