Ņujorkai tuvojas jauna vētra

foto nra.lv
foto nra.lv

Tikai nedēļu pēc supervētras Sendija, kas izraisījusi milzīgus postījumus Ņūdžersijā, Ņujorkā un citur ASV austrumkrastā, no ziemeļaustrumiem reģionam tuvojas jauna vētra.

Paredzams, ka jau trešdienas, 7.novembra, rītā sāksies lietus, kas pamazām kļūs stiprāks. Dienas laikā situācija pasliktināsies un krasi pazemināsies gaisa temperatūra, kas situācijā, kad 1,2 miljoni cilvēku vēl joprojām dzīvo bez elektrības, ir ārkārtīgi satraucoša ziņa, ziņo portāls BNN.lv.

Vislielāko satraukumu rada iespēja, ka vētra varētu izraisīt plūdus un pludmales eroziju jau tā izpostītajā Ņūdžersijas piekrastē.
Piekrastes teritoriju iedzīvotāji jau saņēmuši pavēli par evakuāciju.

Tikmēr daudzi Sendijas laikā evakuētie cilvēki vēl joprojām nav atgriezušies mājās. Lai viņiem tomēr dotu iespēju nobalsot ASV prezidenta vēlēšanās, izdots rīkojums, ka cilvēki, kuru dzīvesvietas deklarētas vētras skartajos reģionos, var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī visā valstī.
Dažviet Ņujorkas štatā iedzīvotājiem varētu pat piešķirt vienu papildus dienu nobalsošanai. Ņūdžersijā nobalsot iespējams arī pa e-pastu vai faksu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий