Tiesai nodota lieta par sutenerismu organizētā grupā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par sutenerismu organizētā grupā Rīgā, portālu ”Delfi” informēja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Apsūdzība liecina, ka apsūdzētie ilgākā laika periodā, no 2007.gada sākuma līdz 2011.gada 24.maijam, īrētos dzīvokļos Rīgā, iedzīvošanās nolūkā organizēja sieviešu nodarbināšanu ar prostitūciju.


Apsūdzētie internetā ievietoja sludinājumus, kuros piedāvāja darbu seksuālo pakalpojumu sniegšanas jomā, kā arī iepazinās ar jaunām sievietēm Rīgā un vervēja sievietes no laukiem darbam par prostitūtām galvaspilsētā. Izmantojot šo personu grūtos materiālos apstākļus, apsūdzētie piedāvāja labi apmaksātu prostitūtu darbu un paskaidroja, ka viņām būs jāsniedz seksuālie pakalpojumi par naudu un 50% no saņemtās naudas būs jāatdod organizētās grupas dalībniekiem.

Oktobrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis šo krimināllietu, kurā apsūdzības uzrādītas trim cilvēkiem. Divi apsūdzētie savu vainu neatzīst, bet viens apsūdzētais vainu atzīst daļēji.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai. Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Написать комментарий