Daugavpils domes deputātu no “Latgales tautas” var nomainīt J. Gridasovs vai O. Širokaja

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Ja pašvaldības deputāts bērna kopšanas atvaļinājuma laikā vēlas atteikties no deputāta mandāta, tad viņam jāraksta vēstule pašvaldības priekšsēdētājam, pēc kā Vēlēšanu komisija izvirzīs jaunā deputāta kandidatūru, par to gorod.lv paziņoja Daugavpils Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs.

Tas nozīmē, ka deputātes Anželas Rimvidas-Mickevičas vietā, tuvākajā laikā, var parādīties, vai nu veterinārs Jurijs Gridasovs, vai jurists un bijusī Daugavpils Tramvaju uzņēmuma vadītāja Olga Širokaja.

Par to, vai tiešām tautas kalps uz laiku atstās deputāta pienākumus vēl nav skaidrs. Ja tas tiešām notiks, tad deputāta mandātu piedāvās tam cilvēkam, kurš nākamais savāca vairāk balsu dotajā sarakstā. Vai pastāv vēl tāda partija uz doto brīdi nav nozīmes.

Atgādināsim, ka A. Rimvida-Mickeviča (A. Alehno) bija ievēlēta no partijas “Latgales tauta”, kura pēc vēlēšanu rezultātiem tika pārstāvēta ar diviem deputātiem. Sākumā deputāta pienākumus pildīja Grigorijs Ņemcovs (6 362 balsis) un A. Rimvida-Mickeviča (5 035 balsis). Bojāgājušā G. Ņemcova vietu ieņēma Pēteris Dzalbe (4 722 balsis). Gadījumā, ja A. Rimvida-Mickeviča nolems uz laiku atteikties no deputāta mandāta, tad deputāta pienākumi tiks piedāvāti J. Gridasovam (4 722 balsis), atteikuma gadījumā – O. Širokajai (4 319 balsis).

Deputāts var atgriezties no bērnu kopšanas atvaļinājuma pie savu pienākumu pildīšanas, bet tikai  dotajā sasaukumā.


Написать комментарий