Pirmsvēlēšanu sacensībās Daugavpilī startēs vēl viena partija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oktobrī politisko partiju reģistrā tika publicēta informācija, ka reģionālās partijas „Spēks vienotībā” jaunais nosaukums ir „Alternative”. Līdz ar nosaukumu, partija mainījusi arī valdi un plāno piedalīties 2013.gada pašvaldību vēlēšanās.

Partijas „Alternative” jaunajā valdē darbojas septiņi cilvēki: Jevgeņijs Carevs, Anatolijs Kižlo, Igors Kolosovs, Anita Laizāne, Natālija Mirska, Vladimirs Romančenko un Nataļja Steļmaha.

Vairāki partijas pārstāvji ir Eiroparlamenta deputāta Aleksandra Mirska līdzgaitnieki vai kādā viedā saistīti ar radiostacijām. Jevgeņijs Carevs (Daugavpils) ir radiostacijas „Alise+” īpašnieks, Anita Laizāne (Rīga) ir „Autoradio” finanšu direktore un deputāta A.Mirska asistente, Natālija Mirska (Rīga) – „Autoradio” PR nodaļas vadītāja un Rīgas domes deputāte, Vladimirs Romančenko – A.Mirska asistents.

Jāatzīmē, ka partija „Spēks vienotībā” tika reģistrēta 2007.gada aprīlī, tās juridiskā adrese atrodas Rēzeknes novadā Maltas ciemā. 2009.gadā partija piedalījusies Aglonas novada, Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada vēlēšanās. 5% barjeru pārvarējusi tikai Aglonas novada pašvaldībā, kur tiek pārstāvēta ar vienu deputātu.
Acīmredzot, pārmaiņas piedzīvojusī partija plāno piedalīties vēlēšanās līdz ar „Attīstības partiju” (J.Dukšinskis), „Mūsu partiju” (L.Jankovska), „Latgales partiju” (J.Lāčplēsis), „Par dzimto valodu” (V.Lindermans), kā arī līdz ar „Reformu partiju” (Ž.Kulakova) un „Saskaņas centru” (V.Azarevičs).


Написать комментарий