Liepājas konservus testē kosmosā

publicitātes foto
publicitātes foto

Liepājas zivju konservu ražotāja "Kolumbija Ltd." produkcija atzīta par piemērotu kosmonautiem. Jau patlaban neliels daudzums konservu nogādāti kosmosā – tos paņēmuši līdzi testēšanai, ziņo ”Kurzemes Vārds”.

Liepājas uzņēmums saņēmis vēstuli no Krievijas Lauksaimniecības zinātņu akadēmijas Pārtikas koncentrātu industrijas zinātniski pētnieciskā institūta par to, ka tā produkcija ieguvusi augstu vērtējumu un ir iekļauta pārtikas produktu sarakstā, kurus rekomendē kosmonautu uzturam.

Kosmonauti, gatavojoties lidojumiem, no šī saraksta izraugās papildu produktu komplektu, ko piegādā Starptautiskajai kosmosa stacijai.

Pašlaik institūts saskaņā ar Krievijas Kosmosa aģentūras noslēgto līgumu strādā pie tā, lai Liepājas konservus – karpu želejā, samu želejā, zuti želejā un līdaku tomātu mērcē – iekļautu kosmonautu uzturā.

"Pirmo atlases kārtu esam izturējuši, tagad notiek otrs posms, kad tiek testēts, kādu ietekmi uz konservu kvalitāti un derīguma termiņu atstāj bezsvara stāvoklis un gravitācija," pastāstīja uzņēmuma vadītājs Igors Krupņiks.

Viņš atzina, ka īpašs iepakojums konserviem, kurus paredzēts lietot kosmosā, nav nepieciešams – alumīnija kārbas mazāk rūsē, tās ir arī ekoloģiski tīrākas.


Написать комментарий