Latgales reģiona pārvaldes darbinieki šogad konfiscējuši 5 miljonus nelegālo cigarešu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Otrdien, 30.oktobrī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāvji atskaitījās par savas darbības rezultātiem šī gada 9 mēnešu laikā.

Pēc Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka Jura Pastara vārdiem, šogad vēl aktīvāk norisinājās cīņa ar „točkām”. No vasaras sākuma reģiona iedzīvotāji efektīvi papildina Valsts policijas izstrādāto interaktīvo karti, kurā tiek ziņots par cigarešu un alkohola nelegālās tirdzniecības vietām.

Daugavpils pilsētas un reģiona iedzīvotāji aktīvi sadarbojas ar tiesībsargājošajām instancēm – izmanto anonīmo uzticības tālruni, ziņo informāciju ar interneta starpniecību. Pēc Pastara kunga domām, tas viss kopumā dod pozitīvus rezultātus, ļaujot efektīvāk cīnīties ar likumpārkāpumiem, veikt policistu reidus ar mērķi novērst akcīzes preču nelegālo apriti.

Ar pilsētnieku palīdzību tika reģistrēti 409 alkohola nelegālās tirdzniecības fakti, savukārt, pārbaudot „točkas”, policisti konfiscēja vairāk nekā 11 000 litru dažādu alkoholisko dzērienu.

„Vēl viena mūsu pilsētas aktuālā problēma ir tabakas izstrādājumu nelegālā tirdzniecība. 9 mēnešu laikā Valsts policijas darbinieki sastādījuši 633 protokolus, lielākā daļa protokolu tika sastādīta Daugavpilī. Kopumā no nelegālās aprites tika izņemti ap 5 miljoniem cigarešu par summu 300 000 latu.

Diemžēl šāda veida problēmas ar nelegālo tirdzniecību pastāvēs līdz tam laikam, kamēr mūsu valstī neuzlabosies sociāli ekonomiskā situācija”, - uzskata Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vadītājs.


Написать комментарий