Centrālajā parkā karstie igauņi dāvāja daugavpiliešiem siltumu un pozitīvu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 30.oktobrī, pilsētas Centrālajā parkā Daugavpils vācu biedrības „ERFOLG” un Igaunijas vācu biedrības „Ida-Virumaa” pārstāvji organizēja oriģinālu akciju, kuru atbalstīja arī vietējā „Serža Li mākslas sintēzes biedrība“.

Ar mērķi padarīt košākas pelēkās rudens dienas un dāvāt pilsētniekiem pozitīvu un svētku noskaņojumu, akcijas dalībnieki aptina parka koku stumbrus ar krāsainiem adījumiem, kurus saziedoja dāsni daugavpilieši.

Desmit jaunie igauņi nedēļas laikā iepazinās ar Daugavpils un Latgales tautas amatniecību, apmeklēja radošās darbnīcas, piedalījās vairākās aizraujošās ekskursijās.

Viesi no Igaunijas izrādījās ļoti enerģiski, aizrautīgi un runīgi cilvēki, viņi novēlēja Daugavpilij prieku un laimi un dāvāja pozitīvu, kopā ar pilsētniekiem un Kalupes pamatskolas audzēkņiem dejojot pie izrotātiem kokiem.

Biedrības „ERFOLG” vadītāja Olga Jesse pastāstīja, ka minētā ideja tika aizgūta no eiropiešiem, kuri šādā veidā cīnās ar rudens grūtsirdību. „Pastāv tāds virziens kā Urban knitting, kas saistīts ar ielu apadīšanu, tā darbi tiek saukti par adīto grafiti. Nolēmām savienot radošo darbību un darbu ar jauniešiem, rezultātā pilsēta ieguva kaut ko pavisam jaunu un oriģinālu, bet jaunieši jautri un interesanti pavadīja savu brīvo laiku. Vienreizēji, ka parastas mantas no mūsu ikdienas tiek pārvērstas savdabīgā mākslas objektā”, - dalījās pārdomās Olga Jesse.

Šīs neparastās akcijas rīkotāji cer, ka mūsu pilsētas izrotāšana ar košiem adījumiem kļūs par labu tradīciju. Šobrīd aplūkot un izbaudīt jauniešu apmaiņas projekta „Creative Art-Urban Crafts” rezultātu var Daugavpils Centrālajā parkā netālu no Soliņu alejas.



Написать комментарий

Спасибо Erfolg! Это был классный проект