Vitronic par kavēšanos ar fotoradaru ieviešanu valstij līgumsodā samaksājis 28 022 latus

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Līdz šim daudzkārt izskanējušas aizdomas, ka summa, kas fotoradaru ieviesējam Vitronic bija jāmaksā kā līgumsods valstij par daudzmiljonu projekta kavēšanos, esot ļoti zema, tomēr amatpersonas precīzus skaitļus bija atteikušās nosaukt.

Izrādās, kopš 2011. gada nogales līdz pat šā gada vasarai, kad Vitronic sāka tiesiskās aizsardzības procesu, uzņēmums sodā samaksājis tikai 28 022 latus - tā liecina Ministru kabineta mājaslapā pieejamie dokumenti.

Līdz ar pirmā fotoradaru ieviešanas piegājiena izgāšanos valdībai nācies arī mainīt budžeta ieņēmumu prognozes no fotoradaru iekasētajām soda naudām - tuvākajiem trim gadiem tās sarukušas par aptuveni 8,5 miljoniem latu kopā, bet katram nākamajam gadam par 1,85 miljoniem latu. Šādas izmaiņas prognozēs bijušas nepieciešamas, jo valsts budžeta projekts 2013. gadam tika gatavots šovasar, kad līgums ar Vitronic vēl bija spēkā, tādēļ tajā tika pieņemts, ka līgums tiks izpildīts un uz Latvijas ceļiem darbosies aptuveni 130 radaru. Tomēr tagad, kad līgums lauzts, skaidrs, ka tik daudz radaru tik drīz nebūs, tāpēc arī ieņēmumu prognozēm, lai tās būtu reālas, jābūt zemākām, Diena noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Tagad tuvākajos trīs gados plānots ieņemt 1,3 miljonus latu, bet turpmāk - 130 tūkstošus gadā, tomēr, ja valdībai izdosies vienoties par jaunu radaru iepirkumu, tad, protams, tikšot taisītas arī jaunas prognozes.


Написать комментарий