Pirms rudens aukstākās nakts Daugavpilī tika „siltināti” Centrālā parka koki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aptuveni pirms mēneša Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG” aicināja pilsētniekus ziedot nevajadzīgus adījumus. Starptautiskā jauniešu projekta ietvaros biedrības locekļi nolēma pirms skolēnu rudens brīvlaika izrotāt pilsētas ielas, padarot tās košākas.

Akcijas ietvaros Centrālā parka koku stumbri tika aptīti ar ziedotājām trikotāžas šallēm, džemperiem, cepurēm un zeķēm. Minētos adījumus ziedojuši pilsētas skolēni, bērnudārzu audzinātājas un audzēkņi, pieaugušie.

Projekta koordinatore Dagnija portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tā dalībnieki ir jaunieši no Latvijas un Igaunijas. Svētdien viņi ar ziedotiem adījumiem izrotāja parka kokus pie Soliņu alejas. „Eiropā šāda veida pasākumi tiek rīkoti katru gadu – līdz ar rudens iestāšanos koki tiek izrotāti ar nevajadzīgiem adījumiem, tādējādi uzlabojot garāmgājēju noskaņojumu. Kokus tas īpaši nesilda, toties estētiski izskatās labi”, - uzskata Dagnija.

Neparasta pasākuma atklāšana paredzēta otrdien, 30.oktobrī, plkst.11:00 Daugavpils Centrālajā parkā, visi interesenti tiek laipni gaidīti. Ja jums palikuši nevajadzīgi adījumi, ņemtie tos līdzi kā savu ieguldījumu šajā akcijā.



Написать комментарий