Daugavpils teātra pirmizrāde „Biznesa klases palāta” noslēdzās ar skatītāju ovācijām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 26.oktobrī, Daugavpils teātrī notika vēl viena jaunās sezonas pirmizrāde – skatītāju uzmanībai tika piedāvāta situāciju komēdija pēc krievu dramaturga Aleksandra Korovkina lugas „Biznesa klases palāta” motīviem. Jāatzīmē, ka A.Korovkins raksta ne tikai lugas, kuras parasti gūst skatītāju atzinību, bet arī pazīstamu TV seriālu („Nabaga Nastja”, „Neotložka”, „Dārgā Maša Berezina” u.c.) scenārijus.

Komēdijas darbība norisinās biznesa klases palātā, kur spiesti sadzīvot ietekmīgs ierēdnis-korupcionārs „labākajos gados” un pensijas vecuma aktieris-neveiksminieks. Ierēdņa vainas dēļ visi tiek iesaistīti sarežģītajā dzīves situācijā, savukārt atpazīstami personāži un mūsdienu dzīves reālijas padara izrādi ļoti aktuālu.

Izrāde „Biznesa klases palāta” ir smieklīga, spilgta un dinamiska, un tas ir režisora Ivara Lūša un lieliska aktieru sastāva nopelns. Katrs ir savā vietā: ierēdnis-afērists, kurš ir spiests griezties slimnīcā ar visai pikantu diagnozi (Viktors Jancevičs), parasts grāmatvedis (Mihails Samodahovs), kuru pametusi sieva (Žanna Lubgāne), inteliģentais aktieris (Jurijs Losevs), kurš ieinteresēja ierēdņa sievu (Irina Kešiševa), medmāsa (Karīna Sidina), kura arī tiek iesaistīta visā šajā situācijā.

Notikumi mainās ar gaismas ātrumu, un līdzīgi sniega pikai uzgāžas galvenajiem varoņiem, liekot viņiem pielāgoties situācijai: veidojas stāsts, kurā savijas humors, smalkais lirisms un dzīves gudrība.

Vārdu sākot, skatītāji ar interesi sekoja izrādē notikušajiem pavērsieniem, un pirmizrāde noslēdzās ar ovācijām. Taisnība uzvarēja, kādam priekšā gaidāma laime, bet kāds tā arī neizārstēja hemoroīdus.

Izrādēs tapšanā piedalījās arī slavenais latviešu scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha – Daugavpils mākslas skolas „Saules skola” absolvente.


Написать комментарий