Pēdējo nedēļu laikā koku stādīšanai domātais finansējums Daugavpilī pieaudzis 10 reizēs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējo nedēļu laikā Daugavpilī tika pieņemts lēmums palielināt koku un krūmu stādīšanai domāto finansējumu 10 reizēs. Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns portālam Gorod.lv paziņoja, ka minētais lēmumus tika pieņemts, pateicoties arī Pilsētbūves un plānošanas departamenta aktīvam darbam, un šie līdzekļi tiks izmantoti, lai iestādītu 253 kokus un 200 krūmus.

Atgādināsim, ka pirms divām nedēļām, balstoties uz Komunālās saimniecības pārvaldes sniegto informāciju, portāls Gorod.lv ziņoja, ka pēdējo divu gadu laikā Daugavpilī, izmantojot likvidēto koku atjaunošanai paredzētos līdzekļus, tika iestādīti 20 koki un 8 krūmi. Šogad Komunālās saimniecības pārvalde panāca finansējuma piešķiršanu 26 tūkstošu latu apmērā, pateicoties šiem līdzekļiem tiks iestādīts pusotrs tūkstotis koku un krūmu stādu, un tie visi izaudzēti Latvijas teritorijā.

A.Pudāns atzīmēja, ka sākotnēji Komunālās saimniecības pārvaldes budžetā netika paredzēts tik liels stādīto koku un krūmu skaits, tomēr nesen tika iestādīti stādījumi gar jaunu Latgales ielu, kā arī gar Stacijas ielu un daudzām citām ielām. Koki tika iestādīti arī ielu renovācijas gaitā eiroprojektu ietvaros.

A.Pudāns dalījās priekā, ka Daugavpilī tiks iestādīts liels koku skaits, tomēr atzīmēja, ka daļa pilsētnieku iestājas pret koku stādīšanu, jo pilsētā ir pārāk daudz ēnainu vietu. Tomēr lielākā daļa iedzīvotāju atbalsta pilsētas apzaļumošanas ideju, jo apstādījumi padara pilsētu skaistāku un uzlabo ekoloģisko situāciju.



Написать комментарий