Paziņos Draudzīgā aicinājuma skolu reitingā šogad iekļuvušās izglītības iestādes

foto successbeginstoday.org
foto successbeginstoday.org

Draudzīgā aicinājuma fonds kopā ar Nordea banku pirmdien jau otro gadu pēc kārtas paziņos Latvijas labāko skolu reitingu, lai novērtētu izglītības līmeni Latvijas skolās, portālu ”Delfi” informēja aptaujas rīkotāji.

Skolu reitingā skolu izglītības līmenis tiek vērtēts pēc skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātiem, tādējādi Skolu reitings uzskatāms par šobrīd objektīvāko skolēnu izglītības līmeņa novērtēšanas instrumentu.

Skolu reitinga 2012 svinīgajā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā apbalvos Latvijas labākās skolas četrās galvenajās kategorijās – labākā ģimnāzija, labākā pilsētas skola, labākā lauku skola, labākā specializētā skola, kā arī mācību iestādes, kas uzrādījušas augstākos vērtējumus tādos mācību priekšmetos kā matemātika, latviešu valoda un literatūra, angļu valoda, vēsture un dabas zinības.

Pirmo reizi tiks paziņotas skolas ar straujāko izaugsmi un novērtēti latviešu valodas un literatūras rezultāti mazākumtautību skolās.

Pasākumā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Skolu reitinga mērķis ir novērtēt un celt izglītības līmeni Latvijas skolās, kā arī skatīties uz dinamiku Latvijas skolu starpā ilgtermiņā, ļaujot pamatskolēniem un viņu vecākiem izvēlēties skolēna zināšanām un mērķiem atbilstošāko mācību iestādi.


Написать комментарий