Tiesnešu kļūdas palīdz “United” uzvarēt “Chelsea”

foto sportinglife.com
foto sportinglife.com

Anglijas Premjerlīgā norisinājās Liverpūles derbijs. Aizraujošā spēlē jau pirmā puslaika sākumā "Liverpool" izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr mājinieki līdz pārtraukumam rezultātu izlīdzināja. Visu otro puslaiku "Everton" centās izraut uzvaru, tomēr spēle tā arī beidzās ar rezultātu 2:2. Kārtas centrālajā spēlē "Manchester United" viesos uzvarēja "Chelsea" ar 3:2. Spēles galvenais tiesnesis noraidīja no laukuma divus "Chelsea" spēlētājus un uzvaras vārtu guvumā līnijtiesnesis nepamanīja aizmuguri.

"Everton" - "Liverpool"

Kā jau tika prognozēts, "Everton" sākumsastāvā atgriezās Maruans Feleinī, kurš kopā ar Stīvenu Neismitu un Kevinu Miraljašu veidoja uzbrūkošo pussargu trio, bet Nikica Jelavičs pildīja centra uzbrucēja lomu. "Liverpool" sastāvā tomēr laukumā neizgāja pamatvārtsargs Hosē Reina, bet vārtos stājās Breds Džounss. Laukuma centrā spēli sāka Stīvens Džerārds, Nuri Šahins un Džo Alens, bet tuvāk uzbrucējam Luisam Svaresam izvietojās Rahīms Sterlings un Suso. Spēle sākās bez jebkādas piesardzības un abas komandas iegūstot bumbu uzreiz devās uzbrukumos, pārmaiņus izdarot spiedienu uz pretinieku aizsardzību.

Pirmais patiesi bīstams moments tika izveidots jau devītajā minūtē. "Everton" pussargs Miraljašs saņēma bumbu pie laukuma centra līnijas un vienatnē izlauzās līdz pat pretinieku vārtsarga laukumam, bet piespēli gar vārtiem pārtvēra Martins Škrtels. Tomēr rezultātu 14. minūtē atklāja "Liverpool". Hosē Enrike no kreisās malas izdarīja piespēli gar vārtiem, bumba šķērsoja visu soda laukumu un nonāca pie Svaresa, kurš to spēcīgi trieca vārtu virzienā un bumba no Leitona Beinsa kājas lidoja vārtu tīklā (0:1). Bet tas bija tikai sekojošo vārtu birumu sākums! Sākumā viesi mājiniekus šokēja vēlreiz. 20. minūtē Džerards no soda sitiena izdarīja centrējumu soda laukumā, kur bumbas virzienu vārtos mainīja Svaress (0:2). Bet jau pēc divām minūtēm "Everton" vienus vārtus atguva. Leons Osmans ar tālsitienu raidīja bumbu vārtu stūrī.

Pēc gūtajiem vārtiem "Everton" spēlētāji vēl aktīvāk devās uzbrukumos un bieži izmantoja centrējumus soda laukumā, kur gaisa divcīņās ne visai pārliecinoši darbojās "Liverpool" vārtsargs Džounss. Mājinieki turpināja agresīvi presingot pretinieku spēlētājus uzbrukuma zonā un tas deva rezultātu. 35. minūtē Miraljašs izdarīja piespēli soda laukumā Feleinī, kurš to raidīja gar vārtiem un uzbrukumu noslēdza Neismits, raidot bumbu vārtos (2:2). 38. minūtē "Everton" bija lieliska iespēja jau izvirzīties vadībā, bet pēc Miraljaša sitiena Džounss komandu glāba. Pēc pirmā puslaika rezultatīvs neizšķirts un aizraujošs futbols, kurā mājiniekiem kopumā piederēja ievērojams pārsvars.

Otrā puslaika sākumā "Liverpool" izveidoja teicamu pretuzbrukumu, kurā viens pret vārtsargu Timu Hovardu nonāca Sterlings, bet 17 gadus vecā spēlētāja sitiens bija pagalam neveiksmīgs. "Everton" tūlīt pat atbildēja ar savu uzbrukumu, kurā Jelaviča sitienu atvairīja Džounss. Otrajā puslaikā "Liverpool" izteikti spēlēja no aizsardzības, atbildot ar pretuzbrukumiem. Bet "Everton" labprāt izmantoja iegūto teritoriālo pārsvaru un lieliem spēkiem devās nepārtrauktos uzbrukumos. Mājinieki neizmantoja vairākas iespējas gūt vārtus, bet "Liverpool" tomēr nosargāja neizšķirtu spēlē, kurā "Everton" tomēr bija labāki. Spēles kompensācijas laikā gan Svaresam izdevās gūt vārtus, tomēr līnijtiesnesis fiksēja pārkāpumu. Neizšķirts rezultāts ļāva Deivida Moiesa komandai vismaz uz dažām stundām atgriezties ceturtajā pozīcijā turnīra tabulā.

"Chelsea" - "Manchester United"

Mājinieku komandas sastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo Premjerlīgas spēli, nekādu izmaiņu nebija. Bet "Manchester United" sākumsastāvā atgriezās Ešlijs Jangs, kā arī nedaudz negaidīti sākumsastāvā laukuma vidū kopā ar Maiklu Keriku spēlēja Toms Kleverlijs, nevis Pols Skoulzs. Rezultāts spēlē tika atklāts jau spēles ceturtajā minūtē un to izdarīja viesi! Veins Rūnijs saņēma piespēli labajā malā no Janga, ieskrēja soda laukumā un atdeva piespēli Robinam van Pērsijam, kurš uzreiz izdarīja sitienu pa vārtiem. Bumba trāpīja pa vārtu stabu, atlēca laukumā, atsitās pret Davida Luisa muguru un atrada ceļu vārtos (0:1). Bet jau spēles 12. minūtē viesi pārsvaru dubultoja. Antonio Valensija no labās malas ar lielisku piespēli soda laukuma vidū atrada van Pērsiju, kuram atlika tikai pareizā lenķī pielikt kāju (0:2).

Šokējošs spēles sākums Premjerlīgas līderiem. Pirmo sitienu pa pretinieku vārtiem "Chelsea" izpildīja 24. minūtē, kad pēc Luisa soda sitiena komandu glāba Dāvids De Hea. Kopumā spēles sākumā viesi aizsardzībā darbojās precīzi un izmantoja jebkuru iespēju veidot ātrus pretuzbrukumus. "Chelsea" atguvās spēles 35. minūtē. Sākumā pēc rikošeta no Džonija Evansa bumba trāpīja pa vārtu stabu un lidoja ārpus laukuma. Bet pēc sekojošā stūra sitiena un Garija Keihila sitiena ar galvu, De Hea brīnumainā kārtā bumbu atvairīja. "Chelsea" palielināja spiedienu uz pretinieku vārtiem un spēles 44. minūtē beidzot guva vārtus. Rūnijs pie soda laukuma pārkāpa noteikumus pret Edenu Azāru, bet Huans Mata ar precīzu soda sitienu guva vārtus (1:2). Jau kompensācijas laikā Mata varēja arī izlīdzināt rezultātu, tomēr De Hea atkal komandu glāba. Aizraujošs puslaiks, kura nobeigumā mājinieki parādīja, ka nekas vēl šajā spēlē nav beidzies.

Otrais puslaiks sākās ar vētrainiem "Chelsea" uzbrukumiem un jau 53. minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja. Oskars izdarīja centrējumu vārtsarga laukumā, kur Ramiress izlēca augstāk par Kleverliju un ar galvu raidīja bumbu vārtos (2:2). Mājinieki turpināja augstu presingot pretinieku, neļaujot "United" uzsākt uzbrukumus, bet paši atgūstot bumbu izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus. Bet spēles 63. minūtē viesiem tomēr izdevās izveidot zibenīgu uzbrukumu, kad pēc lieliskas Rūnija piespēles viens pret vārtiem izrāvās Jangs. Broņislavs Ivanovičs centās Jangu noķert, un lai arī neapzināti, bet noteikumus pārkāpa. Tiesnesis traktēju pārkāpumu kā pēdējās cerības sodu un parādīja serbam sarkano kartīti, atstājot mājiniekus mazākumā.

Tūlīt pēc tam Fērgusons Kleverlija vietā laukumā sūtīja Havjēru Ernandesu, bet Roberto Di Mateo Oskara vietā laukumā izlaida aizsargu Sesaru Aspilkuetu. Bet pēc dažām minūtēm tiesnesis noraidīja vēl vienu "Chelsea" spēlētāju! Par simulāciju otro brīdinājumu saņēma Fernando Toress, lai gan izskatījās, ka Evanss tomēr skāra Toresa kāju un galvenais tiesnesis Marks Klatenburgs kļūdījās pieņemot tik nopietnu lēmumu. Palikuši mazākumā mājinieki tomēr ielaida trešos vārtus, turklāt atkal izskatījās, ka pēc rupjas tiesneša kļūdas! Van Pērsija sitienu Čehs atvairīja, bet atsisto bumbu vārtu virzienā raidīja Rafaels. Ernandess bumbu raidīja vārtos (2:3), bet līnijtiesnesis nepamanīja, ka uzbrucējs pirms sitiena atradās aizmugures stāvoklī. "Chelsea" arī divu spēlētāju mazākumā centās izlīdzināt rezultātu, tomēr viesi noturēja pārsvaru un izcīnīja ne visai pelnītu uzvaru ar 3:2.

29.10.2012 , 09:00

sportacentrs.com


Написать комментарий