Rinkēvičs dosies vizītē uz Izraēlu un Palestīnas pašpārvaldi

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nākamajā nedēļā dosies vizītē uz Izraēlu un Palestīniešu nacionālo pašpārvaldi, kur plānots apspriest divpusējās sadarbības, kā arī aktuālos reģionālos jautājumus, portālu ”Delfi” informēja Ārlietu ministrijā.

Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts īsteno līdzsvarotu ārpolitiku Tuvo Austrumu miera procesa jautājumā un atbalsta divu valstu risinājumu, kas panākams tiešo sarunu ceļā. Latvija atbalsta Palestīniešu nacionālās pašpārvaldes premjerministra Salama Fajāda valsts veidošanas plānu, kura īstenošanu novērtējusi starptautiskā sabiedrība.

Pirmdien un otrdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzturēsies vizītē Izraēlā, paredzētas tikšanās ar Izraēlas ārlietu ministru Avigdoru Libermanu (Avigdor Liberman) un Izraēlas Valsts prezidentu Šimonu Peresu (Shimon Peres).

Vizītes laikā Rinkēvičs apmeklēs Izraēlas holokausta piemiņas organizācijas "Jadvašem" (Yadvashem) memoriālu.

Savukārt trešdien, 31.oktobrī, Rinkēvičs apmeklēs Rietumkrastu, kur tiksies ar Palestīniešu nacionālās pašpārvaldes amatpersonām – ārlietu ministru Riādu Almalki (Riyad Al Malki), premjerministru Salamu Fajādu (Salam Fayyad) un palestīniešu sarunvedēju Tuvo Austrumu miera procesa jautājumos Saebu Erekatu (Sa'eb Erikat). Ārlietu ministram paredzēta arī tikšanās ar Palestīniešu nacionālās pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu (Mahmoud Abbas).

Šī būs pirmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Palestīniešu nacionālajā pašpārvaldē.

 


Написать комментарий