Daugavpils pilsētas dome izsoles gaitā nopirkusi zemi pilsētas centrā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome piedalījās zemesgabala Alejas ielā 96 izsolē un iegādāsies to par 21 810 latiem. Minētais zemesgabals atrodas Kandavas ielas sarkanās līnijas robežā un nepieciešams pašvaldībai autotransporta mezgla būvniecībā, kas apvienos pilsētas centrālo daļu un Jaunbūvi.

Lēmums par piedalīšanos zemesgabala izsolē, kuru rīkoja tiesu izpildītājs, tika pieņemts 11.oktobrī. Sēdes laikā deputāti izlēma, ka pašvaldības priekšsēdētāja noteiks slepeno summu, kas tiks piedāvāta par zemesgabala iegādi.

Rezultātā zemesgabals, kura sākotnējā cena bija 6 800 lati, izsoles gaitā tika iegādāts par 21 760 latiem. Izsolē piedalījās 8 pretendenti, nekustamais īpašums tika iegādāts 43 soļos.

Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems atzīmēja, ka šis zemesgabals nepieciešams Kandavas ielas paplašināšanai, kura tiks paplašināta pat ja netiks realizēts autotransporta mezgla būvniecības projekts. Savukārt uz zemesgabala šobrīd esošā celtne tiks nojaukta.

Jāatzīmē, ka minētā zemesgabala lietošanas mērķis paredz to lietošanu tikai ceļa infrastruktūras attīstībai. Šobrīd uz zemesgabala atrodas māja, bet pēc tās nojaukšanas šāda veida būvniecība netiktu atļauta. Speciālisti ziņo, ka, izsolot autotransporta mezgla būvniecības otrās kārtas ietvaros nepieciešamos zemesgabalus, dažu zemesgabalu cena bija sasniegusi 100 tūkstošus latus. Tāpēc speciālisti nolēma piedalīties izsolē jau tagad, kad pašvaldība tikai plāno šo būvniecību, jo pēc tehniskā projekta izstrādes zemesgabala cena varētu ievērojami palielināties.


Написать комментарий