Spānijas ziemeļaustrumus skāruši plūdi, brīdina par jauniem plūdiem brīvdienās

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Piektdien Spānijas ziemeļaustrumos - galvenokārt Navarras un Aragonas apgabalā - pēc spēcīgām lietusgāzēm vietām izcēlās plūdi.
Saskaņā ar valsts meteoroloģijas dienesta apkopotajiem datiem nokrišņu daudzums dažviet sasniedza 100-150 milimetru, kas ir aptuveni divreiz vairāk par visa mēneša normu.

Sestdien un svētdien Spānijas austrumu daļā vietām gaidāmas jaunas, iespējams, vēl spēcīgākas lietusgāzes. Vairākos reģionos izplatīts sarkanais - augstākās pakāpes - brīdinājums par spēcīgu lietu un plūdiem. Pārējā Spānijas austrumu daļā ir spēkā zemākas pakāpes brīdinājumi.
Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm nokrišņu daudzums vietām Katalonijas dienvidos un Valensijas ziemeļos var sasniegt 180 milimetru. Aragonas un Navarras apgabalā kopējais lietus daudzums tuvākajā diennaktī vietām, iespējams, sasniegs 150 milimetru. Gaidāmas intensīvas lietusgāzes - pat vienas stundas laikā var nolīt vairāk nekā mēneša norma.

Jau vēstīts, ka vētrā, kas izraisīja lielus viļņus Spānijas Vidusjūras piekrastē, piektdien gājusi bojā sieviete no Polijas un jauns vīrietis no Francijas pazudis bez vēsts, paziņoja vietējās amatpersonas.

Katalonijas glābšanas dienesti piektdien izsludināja trauksmes stāvokli reģionā, jo nedēļas nogalē tiek prognozēts spēcīgs lietus un vējš, bet viļņi bangojošajā jūrā var sasniegt 2,5 metru augstumu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий