Ziemeļkoreja draud ar ‘nežēlīgu militāru triecienu’ Dienvidkorejas skrejlapu dēļ

foto politics.lilithezine.com
foto politics.lilithezine.com

Ziemeļkoreja piedraudējusi atbildēt ar militāru triecienu, ja Dienvidkorejas aktīvisti realizēs savus plānus nākamajā nedēļā pāri robežai palaist gaisa balonus ar propagandas skrejlapām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziemeļkorejas armija brīdina, ka atbildēs ar ”nežēlīgu militāru triecienu”, ja tās teritorijā tiks izplatītas skrejlapas. Komunistiskās valsts armija aicina Dienvidkorejas iedzīvotājus evakuēties no pierobežas rajona, kurā plānota balonu palaišana.

”Tiklīdz tiks fiksēta kaut mazākā skrejlapu izkaisīšana...bez brīdinājuma tiks sākts nežēlīgs militārs trieciens Rietumu Frontē,” BBC citē Ziemeļkorejas ziņu aģentūras KCNA izplatīto armijas paziņojumu. ”Tuvākā apkārtne kļūs par tiešu KTA [Korejas tautas armijas] apšaudes mērķi. KTA nekad nesaka tukšus vārdus,” teikts paziņojumā.

Savukārt Dienvidkoreja solījusi uzbrukuma gadījumā pienācīgi atbildēt.

Skrejlapas pirmdien plāno palaist grupa Ziemeļkorejas bēgļu, kas tagad dzīvo pussalas dienvidu daļā. Aktīvisti no sava mērķa pēc šiem draudiem atteikties negrasās. Līdzīgi draudi saņemti jau pagājušajā gadā, bet balonu palaišana tā arī netika izjaukta, norāda grupas aktīvists, kurš no Ziemeļkorejas aizbēdzis pirms 12 gadiem.

Jau vēstīts, ka abas Korejas pussalas valstis formāli atrodas kara stāvoklī, jo karš starp PSRS atbalstīto komunistu valdību ziemeļos un ASV atbalstīto pussalas dienvidu daļas valdību 1953. gadā beidzās ar pamieru, nevis miera līgumu.

Pēdējo 60 gadu laikā no komunistiskās Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju ir pārbēguši vairāk nekā 20 000 cilvēku, parasti bēgšana notiek caur Ķīnu un Dienvidaustrumāziju.


Написать комментарий