Daugavpils 26.bērnudārza projekts ļaus paaugstināt pedagogu darba algas un sniegt bērniem trūkstošās emocijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Septembra vidū Daugavpils pilsētas domes deputāti vienbalsīgi atbalstīja starptautisko projektu, kuru programmas Comenius ietvaros realizēs Daugavpils 26.bērnudārzs. 18.oktobrī pašvaldība atbalstīja vēl vienu šīs izglītības iestādes projektu - „Elektroniskais mācību materiāls „Bērnu emocionālā audzināšana darba vidē””, kas ļaus uzlabot darbu ar diennakts grupu apmeklējušajiem bērniem.

Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Arvita Jukša paziņoja, ka kopumā programmas ietvaros Izglītības un zinātnes ministrijā tika iesniegti 200 pieteikumi, no kuriem tika izvēlēti tikai 24 projekti, to vidū arī 26.bērnudārza projekts.

Atbalstītā projekta izmaksas ir 11 961 lats. Finansējuma pamatdaļa tiks izmantota 9 pedagogu, projekta vadītāja un grāmatveža algas pielikumam. Kā arī projekta realizācijai tiek plānots iegādāties kancelejas preces, biroja tehnikas iegāde projektā nav paredzēta.

Projekts tiks realizēts līdz šī gada 16.novembrim, tā mērķis ir inovatīvā elektroniskā mācību materiāla izstrāde bērnu emocionālai un sociālai audzināšanai. Projekta ideja paredz apkopot bērnudārza diennakts grupu pedagogu pieredzi materiālā, kurā tiks iekļautas inovatīvās teorētiskās un praktiskās metodiskās rekomendācijas par bērnu audzināšanu.

Mācību materiālu veidos 9 filmas ar metodiskajiem komentāriem, metodiskais fotoalbums, 15 interaktīvās prezentācijas bērniem, audioalbums. Tiek plānots, ka izstrādātie materiāli palīdzēs diennakts grupu pedagogiem organizēt mācību procesu, kura gaitā bērni iegūs emocijas, kuras viņi nesaņem ģimenē. Projekts paredzēts bez vecākiem palikušajiem bērniem, bērniem no sociālā riska ģimenēm, bērniem no patversmes „Priedīte”, daudzbērnu un nepilno ģimeņu bērniem.


Написать комментарий