Daugavpils universitātes „Humanitārajā akadēmijā jauniešiem” iestājušies gandrīz 70 skolēni no visas Latgales

foto du.lv
foto du.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpils universitātē sāka darboties trešā „Humanitārā akadēmija jauniešiem” (HAJ). Šogad akadēmijai pietiekušies gandrīz 70 jaunieši ne tikai no Daugavpils izglītības iestādēm, bet arī no Jēkabpils, Ilūkstes, Dagdas, Ludzas, Skrīveru, Viļānu, Sventes skolām. Viņu vidū 27 ir 12. klases skolēni.

Pirmo nodarbību apmeklēja 54 jaunieši, kuru vidū bija gan iepriekšējo gadu nodarbību apmeklētāji, gan tie, kas pieteikušies tikai šogad. Akadēmijas jauno studiju gadu atklāja Humanitārās fakultātes dekāne asociētā profesore Valentīna Liepa un filoloģijas doktore Maija Burima.

Ievadlekciju jauniešiem nolasīja vairāk nekā 25 personālizstāžu autors, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Jāzeps Pīgoznis.

Otrā nodarbība tika veltīta literārā teksta radīšanas noslēpumiem un tulkošanas tehnoloģijām, nodarbību vadīja dzejniece un prozaiķe Maira Asare un dzejnieks, tulkotājs, rakstnieks Sergejs Moreino.

HAJ vadītāja Maija Burima pastāstīja, ka nodarbības "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" notiek sestdienās reizi mēnesī. Vairāk nekā pusi nodarbību apmeklējušie kursa dalībnieki saņem sertifikātu ar papildus 10 punktiem, kas noderēs, iestājoties DU Humanitārajā fakultātē. Pagājušajā gadā "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" bija iestājušies 170 cilvēki, to pabeidza 104, 11 no viņiem iestājās DU Humanitārajā fakultātē.

Šogad tiek plānotas interaktīvās nodarbības, ka arī nodarbības grupās, ar klausītājiem strādās ārzemju studenti, kas Eiropas programmas Erasmus ietvaros studē DU.

Atgādināsim, ka "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" DU Humanitārās fakultātes ietvaros tika dibināta 2010.gadā, interešu izglītības skolas patrons jeb aizbildnis ir populārais latviešu kinorežisors, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Streičs, kurš jaunajā akadēmijas sezonā slimības dēļ pagaidām nav piedalījies.



Написать комментарий