Darba inspekcijas Daugavpils birojs veic pārbaudi: viens no jumta nokritušajiem celtniekiem miris 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 17.oktobrī, ap plkst.10:40 Daugavpils būvniecības objektā guva nopietnas traumas divi vietējās firmas strādnieki, kuri nokrita no ēkas jumta. Valsts darba inspekcija uzsāka nelaimes gadījuma izmeklēšanu.

Vecākais inspektors Vents Priedītis portālam Gorod.lv apstiprināja informāciju, ka viens no cietušajiem celtniekiem vakar nomira. Objekta darbība tika apturēta, Valsts darba inspekcija veic rūpīgu pārbaudi.

Pēc Priedīša vārdiem, 30-60 dienu laikā tiek pārbaudīta visu Ministru Kabineta apstiprināto darba aizsardzības noteikumu ievērošana. Pēc pārbaudes tiks sastādīts akts, saskaņā ar kuru, baltoties uz konstatētajiem pārkāpumiem, attiecībā pret firmu – darba devēju tiks piemērotas Administratīvajā kodeksā noteiktās sankcijas. Pārkāpējs var tiks sodīts ar brīdinājumu vai naudas sodu 500 latu apmērā.

Kā jau tika ziņots, veicot darbus uz trīsstāvu ēkas Vienības ielā 5 jumta cieta 1959. un 1984. gadā dzimuši vīrieši. Darba inspekcija nekavējoties apsekoja būvniecības objektu un izdeva rīkojumu par objekta darbības apturēšanu līdz pārkāpumu novēršanai.

Jāatzīmē, ka šogad Darba inspekcija izmeklējusi 105 nelaimes gadījumus dažādos būvniecības objektos. Septiņos gadījumos gūto traumu rezultātā cilvēki gāja bojā.


Написать комментарий