Pēc 15 gadiem direktores amatā I.Kirņičanska aiziet pensijā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No 15.oktobra Daugavpils 10.vidusskolas direktore Ina Kirņičanska atstāj direktores amatu pēc pušu vienošanās, šo Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināto lēmumu šodien apstiprināja arī Daugavpils pilsētas domes deputāti.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka sākot ar pirmdienu Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sāks pieņemt direktora amata pretendentu CV. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir divas nedēļas, līdz jaunā direktora iecelšanai vidusskolas direktores pienākumus pildīs I.Kirņičanska.

Tiek plānots, ka jaunais 10.vidusskolas direktors tiks iecelts novembra vidū. M.Isupova atzīmēja, ka tiks izskatītas visas kandidatūras, tostarp skolas kolektīva ieteiktās. Pēc kandidatūru izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu, kuru apstiprinās Domes deputāti.

Deputāti vienbalsīgi nobalsoja par I.Kirņičanskas atbrīvošanu no amata, pēc kā pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs pateicās vidusskolas direktorei par ilggadīgu darbu un pasniedza viņai puķes.

Žurnālistiem I.Kirņičanska pastāstīja, ka viņa esot solīdā vecumā un uzskata, ka būtu labāk aiziet no amata tieši tagad, kad vēl ir spēks un iespēja sniegt padomus cilvēkam, kas ieņems direktora vietu. Viņa piebilda, ka nav domājusi par jaunu darba vietu, brīvajā laikā plāno nodarboties ar arhīvu materiālu pētīšanu, kā arī vairāk laika veltīt saviem tuviniekiem.

Jāatzīmē, ka dienu pirms minētā lēmuma apstiprināšanas – 10.oktobrī – I.Kirņičanksa atzīmēja 65 gadu jubileju. I.Kirņičanksas darba gaitas sākās Daugavpils 5.vidusskolā, kur viņa strādāja par skolotāju un ārpusklases darba organizatoru. No 1972. līdz 1993.gadam viņa strādāja par skolotāju dažādās skolās Krievijā, Baltkrievijā, Latvijā, padomju garnizona skolā VDR, pasniedza dažādus mācību priekšmetus un ieņēma dažādus amatus. No 1997.gada bija Daugavpils 10.vidusskolas direktore.


Написать комментарий