Apstrādes rūpniecības apgrozījums gada laikā audzis par 14,7%

foto rustbeltchic.com
foto rustbeltchic.com

2012.gada augustā, salīdzinot ar 2011.gada augustu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieaudzis par 14,7%, tai skaitā vietējā tirgū – par 3,4% un eksportā – par 27,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Apstrādes rūpniecības apgrozījuma pieaugumu gada laikā galvenokārt ietekmēja kokapstrādes, apģērbu ražošanas, metālu ražošanas, iekārtu, kā arī ierīču remonta un uzstādīšanas apakšnozares.

Savukārt šā gada augustā, salīdzinot ar jūliju, apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieaudzis par 3,5%, tai skaitā vietējā tirgū - par 2% un eksportā – par 4,9%.

Apstrādes rūpniecības apgrozījuma kāpumu, galvenokārt, ietekmēja kokapstrādes, nemetālisko minerālu izstrādājumu un iekārtu un ierīču remonta un uzstādīšanas apakšnozares. Lielākie pieaugumi bija citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – 2,4 reizes, iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā - par 18% (vietējā tirgū pieaugums bija par 36,4%, bet eksportā - par 7,3%).

Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā augustā apgrozījums audzis par 13,8% (vietējā tirgū – par 10,6%, bet eksportā – par 14,7%).


Написать комментарий