Daugavpilī ar izrādi uzstāsies deju grupa „Dzirnas”

foto Dzirnas arhīvs
foto Dzirnas arhīvs

Talantīgā Rīgas deju grupa „Dzirnas” šī gada oktobra koncerttūres ietvaros uzstāsies 11 dažādās Latvijas pilsētās., piedāvājot skatītāju uzmanībai jauno programmu „O’Fortūna”. Šī dejas izrādes pamatā ir viens no XX.gs. noslēpumainākajiem mūzikas skaņdarbiem – vācu komponista Karla Orfa „Carmina Burana” mūzika. Šo mūziku pazīst katrs no mums, pat tie, kas nav klasiskās mūzikas pazinēji, jo vācu komponista mūzika tika bieži izmantota kinofilmās un reklāmā.

Sestdien, 13.oktobrī, deju grupa „Dzirnas” uzstāsies Daugavpils novada Kultūras centrā.

Pēc Novada Kultūras centra menedžeres Anitas Auzānes vārdiem, jaunās programmas „O’Fortūna” pirmizrāde notika nedaudz vairāk nekā pirms gada, un to bija apmeklējuši vairāki simti skatītāju. Deju kolektīva „Dzirnas” dalībnieki pārsteidz skatītājus ne tikai ar eleganci un profesionalitāti, bet arī ar vieglumu sarežģīto akrobātisko elementu izpildē.
Deju programmas režisors Uģis Brikmanis pārliecināts, ka izrāde „O’Fortūna” uzrunās visus tās apmeklētājus. „Tās ir filozofiskas pārdomas par mainīgu un varenu veiksmes Dievieti Fortūnu, kas valda pār cilvēku likteņiem. Viņas pielūdzējiem lemts mūžīgs ceļš pēc kārotās laimes, kas zudīs tai mirklī, kad šķitīs iegūta un paturama uz visiem laikiem,” – skaidrojot izrādes galveno domu, pastāstīja režisors.

Izrādes sākums Daugavpils novada Kultūras centrā paredzēts plkst.18:00. Biļetes var iegādāties Kultūras centra kasē vai mājas lapā www.bilsesuparadize.lv. Biļetes cena – 4 lati.



Написать комментарий