Nacionālā apvienība TB/LNNK: Latvija secīgi atbalstīja Gruziju, kas nekad nav paticis Krievijai

foto commons.wikimedia.org
foto commons.wikimedia.org

Kā zināms, Gruzijā notika parlamenta vēlēšanas, kurās uzvarēja koalīcija "Gruzijas sapnis" un tās līderis miljardieris Bidzina Ivanišvili, rezultātā koalīcijas pārstāvji saņēma lielāku vietu skaitu valsts parlamentā. Savukārt pašreizējā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili "Vienotā nacionālā kustība" ieguvusi tikai 40% vēlētāju balsis.

Latvijas nacionālā apvienība TB/LNNK uzskata, ka mūsu valsts attiecībā pret Gruziju vienmēr bijusi secīga – atbalstīja to 2008.gada agresijas laikā un pēc tās, kā arī atbalsta Gruzijas cerību kļūt par NATO dalībvalsti, kas nekad nav paticis Krievijai. Tomēr tas nekad neietekmēja Latvijas un Gruzijas savstarpējās attiecības, portālam Gorod.lv paziņoja nacionālās apvienības preses sekretārs.

Acīmredzami, ka Latvija atbalstīs jebkurus Gruzijas demokrātiskus pūliņus, kas tiks vērsti uz Rietumiem. Šis Gruzijas attīstības ceļš neizslēdz iespēju, ka pakāpeniski tiks uzlabotas vēsturiski sarežģītas attiecības ar Krieviju.

Taču, kamēr Medvedevs un Putins publiski dēvēs Saakašvili par noziedznieku un boikotēs viņu, diez vai var runāt par Krievijas puses vēlēšanos sakārtot abu valstu attiecības. Tas izskatās pēc Krievijas vēlmes rupji diktēt Gruzijai savus noteikumus, kas nav savienojams ar labu divpusējo attiecību jēdzienu.


Написать комментарий