Skolotāju diena Daugavpilī: labāko skolotāju apbalvošana, jautrs koncerts un skūpsti ar vicemēru

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 5.oktobrī, vairāk nekā simts pasaules valstīs tiek svinēta Starptautiskā skolotāju diena. Šie skolotāju, pasniedzēju un izglītības nozares darbinieku profesionālie svētki tika ieviesti 1994.gadā. Šajā dienā parasti atceras skolotājus, kuri ir mainījuši mūsu dzīves un devuši lielu ieguldījumu sabiedrības attīstībā.

Skolotāju dienas priekšvakarā ceturtdien, 4.oktobrī, Daugavpils Kultūras namā notika svinīgs pasākums, kura laikā tika apsveikti un apbalvoti labus panākumus šajā grūtajā darbā sasniegušie skolotāji. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka šajā dienā jāpriecājas par sasniegtajiem panākumiem, un, tos izanalizējot, jāizvirza jauni mērķi, nav jāapstājas pie sasniegtā. 

Tika teikti pateicības vārdi, ar diplomiem, ziediem un piemiņas dāvanām tika apbalvoti pirmskolas iestāžu pedagogi, nepelnīti aizmirstie sākumskolas skolotāji un atsevišķu mācību priekšmetu skolotāji, kurus apbalvošanai izvirzīja skolu metodiskās apvienības.

Tika atzīmēti arī jaunie kadri – šajā mācību gadā pilsētas skolās un bērnudārzos sāka strādāt 17 jaunie skolotāji, turklāt 16 no viņiem ir Daugavpils universitātes absolventi. Šo informāciju ar lepnumu paziņoja universitātes rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis, kurš pateicās mūsu skolu skolotājiem par topošo studentu kvalitatīvu sagatavošanu un novēlēja viņiem veiksmi, veselību, siltumu un ģimenes labklājību.

Kopumā tika apbalvoti aptuveni 80 Daugavpils vispārizglītojošo un pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāji. Skolotāju dienai veltītajā pasākumā piedalījās pilsētas pieaugušo un bērnu radošie kolektīvi, Nacionālās operas soliste Ilona Baģele un viņas skolēni, nacionālās apvienības.

Folklora kolektīva „Kukulečka” dalībnieki nodejoja jautru poļu tautas deju, iesaistot tajā arī DU rektoru Arvīdu Barševsku un no sirds noskūpstot pirmo vicemēru Vitāliju Azareviču. 

Portāls Gorod.lv apsveic Skolotāju dienā visus izglītības nozares darbiniekus un novēl viņiem spēku, veselību, pacietību, labus un zinātkārus skolēnus, atbildīgus vecākus, labus un zinošus kolēģus, saprotošus un taisnīgus vadītājus!



Написать комментарий