Starkovs: mēs ejam pareizajā virzienā

foto lff.lv
foto lff.lv

Lai arī Latvijas futbola izlase 2014.gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, vienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzskata, ka viss notiek pareizajā virzienā.

Atgādinām, ka Pasaules kausa kvalifikāciju Latvija sāka ar zaudējumu savā laukumā Grieķijai (1:2), bet izbraukumā tā ar 1:4 piekāpās Bosnijai un Hercegovinai. Pēc šīm neveiksmēm Latvija FIFA rangā sasniedza savu visu laiku antirekordu – 118.vietu.

"Šobrīd neredzu iemeslu kardināli mainīt valstsvienības spēlētāju sastāvu. Uzskatu, ka pēdējo divu gadu laikā esam izvēlējušies tos futbolistus, ar kuriem saistām mūsu cerības. Šajā situācijā spēlētājiem ir jāuzticas," kandidātu saraksta izvēli Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam komentēja Starkovs. ”No piedzīvotajiem zaudējumiem septembrī ir jāizdara pareizie secinājumi un jāmācās pareizi tos pārdzīvot. Kolektīvs neveidojas no vienas spēles vien, tas ir vairāku gadu ilgstošs process. Neskatoties uz piedzīvotajām neveiksmēm, uzskatu, ka mēs esam pareizajā virzienā.”

Starkovs uzsvēra, ka valstsvienībā ļoti svarīgs ir saliedēts kolektīvs un laba mikroklimata izveidošana komandas iekšienē starp spēlētājiem un treneru štābu: ”Esot valstsvienībā, spēlētājiem jāaizmirst par klubu jautājumiem. Latvijas izlasē jābūt vienotiem kā zaudējuma brīžos, tā arī uzvarās. Esmu pārliecināts, ka šobrīd valstsvienībā izveidots labs mikroklimats, mēs ejam pareizā virzienā un mūsu panākumi vēl tikai priekšā.”

Latvijas izlasei nākamais pretinieks 12.oktobrī būs Slovākijas vienība, bet 16.oktobrī Latvija savā laukumā uzņems Lihtenšteinas futbolistus.

"No turnīra tabulas viedokļa būs ļoti svarīgi paņemt punktus Slovākijā, bet gaidāmais pretinieks ir viens no favorītiem, tāpēc mūs sagaida grūts pārbaudījums. Esmu pārliecināts, ka mūsu spēlētāji izdarīs maksimumu, kas no viņiem atkarīgs, lai šajā spēlē gūtu punktus," ar cerībām uz gaidāmo cīņu Bratislavā raugās Latvijas izlases galvenais treneris. ”Mēs varam spēlēt vienlīdzīgi ar Slovākiju pie noteikuma, ja mēs esam optimālā sastāvā un mēs esam optimālā kondīcijā, kas atkarīgs gan no veselības stāvokļa, gan spēļu prakses klubos. Protams, treneru štābu priekšā gaida dilemma, kādu spēlētāju virknējumu izlikt gaidāmajai spēlei.”

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovākiju un Lihtenšteinu:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (Durbanas "Golden Arrows", DĀR), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils"), Igors Savčenkovs ("Skonto"), Nauris Bulvītis (JPFS/FK "Spartaks");

pussargi - Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Ivans Lukjanovs (Zaporožjes "Metallurg", Ukraina), Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (abi - "Skonto"), Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").


Написать комментарий