Jānis Dukšinskis: Jebkuras kadru izmaiņas vadībā jāapspriež ar pilsētniekiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, septembra sākumā notikušajā „Attīstības partijas” sapulcē notika vadības maiņa – partijas līdera vietā Žannu Kulakovu nomainīja Jānis Dukšinskis, kurš izteica pretenzijas pret bijušās partijas vadītājas darbu, norādot, ka svarīgajos amatos tika iecelti profesionāli nekompetenti cilvēki.

Portāls Gorod.lv griezās pie Jāņa Dukšinska pēc radušās situācijas komentāriem. „Attīstības partijas” vadītājs paskaidroja, ka, izsakot pretenzijas, viņš nebija domājis Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes jaunu vadītāju.

„Par skolu direktoriem pēc kāda vēlmēm kļūst cilvēki bez zināšanām, darba pieredzes un pat bez amatam atbilstošas izglītības. Tāda pati situācija izveidojusies medicīnas, būvniecības nozarēs. Kā piemēru var minēt Būvvaldi. Sakiet, kāpēc pilsētas galvenais arhitekts, kas tiek uzskatīts par labāko valstī, pēc paša vēlēšanās aiziet no sava amata, bet viņā vietā tiek pieņemts nepazīstams cilvēks no Līvāniem? Skaidrs, ka saskaņā ar esošo politiku, vadībā nonāk tikai lojāli cilvēki.

Kā zināms, kadri izšķir visu, taču jebkuras kadru izmaiņas ir jāapspriež. Daugavpils iedzīvotājiem ir tiesības izteikt savu viedokli par cilvēkiem, kas tiek iecelti svarīgajos amatos. Bet Žannas Kulakovas „Attīstības partijas” vadības laikā neviens kadru jautājums netika apspriests, viss tika darīts slepus – mēs tikām nostādīti fakta priekšā”, - paziņoja Jānis Dukšinskis.

Uz jautājumu, vai Olgas Dukšinskas kādreizējā iecelšana Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītājas amatā nebija viens no „savu” cilvēku virzīšanas prakses piemēriem, Dukšinska kungs atbildēja noliedzoši.


Написать комментарий