Daugavpilī sācies sezonas slimību posms

foto topnews.net.nz
foto topnews.net.nz

Latvijā sākas sezonas slimību posms, kad mediķi īpaši iesaka veikt profilaktiskos pamatpasākumus, lai pasargātu sevi un tuviniekus no dažādām infekcijām. Jebkurā sezonā ir aktuālas infekcijas, kas nav atkarīgas no gadalaika, piemēram, zarnu infekcijas. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinators Ruslans Bespjatijs portālam Gorod.lv paziņoja, ka šogad sakarā ar mitru un mainīgu laiku Daugavpils mācību iestāžu audzēkņi sāka slimot ar AAEI daudz agrāk nekā parasti.

Tiek plānots, ka operatīvus datus par saslimstības līmeni Slimību profilakses un kontroles centrs publicēs nākamnedēļ. Tomēr, neskatoties uz to, ka gripas un AAEI sezona tikai sākas, dažās pilsētas mācību iestādēs jau vērojami dažādu slimību uzliesmojumi, kas nav nekas ārkārtējs, jo slēgtajās telpās atrodas daudz cilvēku, kas veicina slimību izplatīšanos.

Atbildīgo dienestu darbinieki, kuru pienākums ir sekot līdzi bērnu veselības stāvoklim, kontrolē infekciju izplatīšanos Daugavpils mācību iestādēs un nosaka profilakses pasākumus. Saskaņā ar likumu, mācību iestāžu, kur notiek infekcijas slimību uzliesmojumi, nosaukumi netiek izpausti, taču zināms, ka šobrīd dažās mācību iestādēs vērojami rota vīrusa, vējbaku un AAEI uzliesmojumi, kas ir raksturīgi bērnu iestādēm. 

Mediķi iesaka šajā laika posmā dzert vitamīnus, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, biežāk mazgāt rokas un vedināt telpas, kā arī censties neapmeklēt cilvēku pārpildītas vietas.


Написать комментарий