Biedrības „Medumu Cerība” jaunieši aktīvi iesaistījās Medumu ciema svētku organizēšanā

publicitātes foto
publicitātes foto

Septembra beigās Medumu vidusskolas pagalmā tika svinēti Medumu ciema svētki, pulcinot ap 100 dalībnieku, kurus organizēja Medumu pagasta kultūras nama vadītāja Diāna Mikulane un biedrības „Medumu Cerība” jaunieši, informē Daugavpils novada pašvaldība.

Laiks klātesošos lutināja ārā aktivitātēm – bija ļoti silta un saulaina pēcpusdiena. Pasākumu atklāja Medumu vidusskolas instrumentālais ansamblis „Con brio” ar muzikālu priekšnesumu, vidusskolas audzēkņi arī deklamēja dzeju. Svētku noskaņu komandām izbaudīt piedāvāja deviņi uzdevumi.  Arī šoreiz uzdevumu radīšanas procesā jaunieši bija pielikuši radošo izdomu. Vislielāko interesi guva „Jautrību pietura”, kur darbojās piepūšamās atrakcijas. „Gardēžu pieturā” dalībniekiem bija jādegustē tēja un jānosaka, no kādām sastāvdaļām tā ir pagatavota. Jauniešiem bija iespēja arī minēt mīklas „Vēsturiskajā pieturā”, veidot dzīvniekus no dārzeņiem „Zoodārza pieturā”, izmēģināt savu veiksmi futbola boulingā „Veiklo pieturā” un mest mērķī „Robina Huda pieturā” . Cildinot savu pagastu, „Dzejnieku pieturā,” iedvesmojoties no bildēm „ Vasaras mirkļi,” bija jāuzraksta veltījuma četrrinde Medumiem,  dalībnieki balsoja par skaistāko puķu pušķi, kā arī kopīgi izveidoja Medumu sauli – izlika pa vienam saules staram no ziediem „Saulainajā pieturā”.

Pasākumi dalībnieki novērtēja svētku programmu un ar lielu aizrautību un sparu piedalījās visās aktivitātēs. Biedrības „Medumu Cerība” jaunieši izrādīja arī savu šīs vasaras ieguvumu: iegādāto inventāru projekta „Resursu punkta jauniešiem izveide Daugavpils novadā” ietvaros. Projekts tika īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2012. gadam  valsts budžeta finansējuma ietvaros. Beidzot tika likts lietā arī iegādātais katls, kurā tika vārīta aromātiskā tēja pasākuma dalībniekiem, savukārt sporta aktivitātēm izmantotas bumbas, šautriņu komplekts u.c. inventāru.



Написать комментарий