Bērnu rotaļu laukums Asūnes brīvdabas estrādē

publicitātes foto
publicitātes foto

Jauniešu biedrība „Ašo kompānija” realizēja VAS „Latvijas un zemes banka” Klientu kluba „Mēs paši” projektu „Bērnu rotaļu laukums Asūnes brīvdabas estrādē”, portālam gorod.lv pavēstīja Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļa.

Asūnes pagasta iedzīvotāji  ir naski uz dažādiem pasākumiem brīvdabā, tāpēc pagājušajā gadā
tika uzbūvēta jauna brīvdabas estrāde. Kamēr pieaugušie baudīja svētku koncertu, mazākie apmeklētāji pasākuma laikā nezināja kā sevi nodarbināt un bezmērķīgi klīda pa teritoriju.

„Ašie” jaunieši nolēma iesaistīties VAS „Latvijas un zemes banka” Klientu kluba „Mēs paši”
pavasarī izsludinātajā konkursā, lai atrisinātu šo jautājumam. Jūnija beigās saņēmām pozitīvu atbildi - projekta realizācijai tika iedalīti 300 lati.  SIA”MK Dizains”  pasūtījām rotaļu laukuma izgatavošanu.
      
Jaunieši paši kārtoja teritoriju, kā arī vāca nepieciešamos materiālus rotaļu laukuma atklāšanas pasākuma organizēšanai. Septembra nogalē, pateicoties Asūnes pagasta pārvaldes atbalstam, bērnu rotaļu tornītis ar slidkalniņu tika piegādāts. Aktīvie biedrības jaunieši - Jānis Stepiņš, Žanis Plakošs, Vilnis Stepiņš un Artis Kekers, neskatoties uz drēgno rudens vakaru, salika tornīti paši saviem spēkiem.
      
27. septembrī Asūnes pirmsskolas grupas, 1. - 4.klašu skolēni un viņu vecāki pulcējās brīvdabas estrādē, lai kopā nosvinētu Miķeļdienu un izbaudītu prieku par jauniešu realizēto projektu.
Rudens un Miķelis uzdeva mīklas bērniem, uzklausīja pirmsskolas sagatavotos dzejoļus, ticējumus, gāja kopā ar bērniem rotaļās. Jauniešu biedrības meitenes cienāja visus ar āboliem. Mīklu atminētāji tika pie Rudens balvām. Un tad bērni ar lielu prieku devās pie tornīša un slidinājās no slidkalniņa.
      
Paldies visiem, kas atbalstīja jauniešu iniciatīvu - Asūnes pārvaldes vadītājai Inesei Plesņai,
šoferim Vladislavam Graubam, NVA strādniekiem Aleksejam Cimoškam un Aleksandram Krasovskim, kas palīdzēja jauniešiem uzstādīt rotaļu laukumu!



Написать комментарий