Latgales tūrisma piedāvājumu iepazīst Maskavas tūroperatori

foto ejampiedabas.lv
foto ejampiedabas.lv

Latgales reģionā turpinās darbs pie tūrisma nozares popularizēšanas ārzemju tirgos. 27. septembrī Latgalē ierodas 6 tūrisma operatoru kompāniju vadošie pārstāvji no Maskavas, kuri četru dienu laikā apceļos Latgales reģionu ar mērķi iegūt informāciju par tūrisma produktiem un izmitināšanas iespējām, portālu gorod.lv informēja Latgales reģiona attīstības aģentūra.

Doto braucienu rīko Latgales Reģiona attīstības aģentūra (LRAA) sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA).

Apceļojot Latgali, četru dienu laikā viesi tiks iepazīstināti gan ar jau zināmiem tūrisma galamērķiem Latgalē, gan ar pavisam jauniem produktiem, ko tūristi vēl nav redzējuši.

Ceļojuma maršruts ir sastādīts tā, lai maksimāli aptvertu visu reģionu, un piedāvāt pēc iespējas daudzveidīgākus objektus, iekļaujot sakrālā, amatniecības, dabas, kultūrvēstures u.c. tūrisma objektus. Savu iepazīšanos ar Latgales reģionu viesi uzsāks Krāslavas novadā ar zemnieku saimniecības „Klajumi” apskati un ekskursiju pa Krāslavas pilsētu. Tāpat viesi apmeklēs Daugavpili, Līvānus, Preiļus, Aglonā apskatei tiks piedāvāta Aglonas bazilika un maizes muzejs. Ceļojuma turpinājumā viesi apmeklēs Rēzeknes pilsētu, viesosies saimniecībā „Zvejnieki” pie Lubāna ezera, dosies uz Balvu novadu un apskatīs senāko pilsētu – Ludzu.

„Pēdējos gados Latgales reģiona tūrisma piedāvājums ir strauji attīstījies, un jāsaka, ka Krievijas viesi to vērtē ļoti augstu,” atzīmēja Latgales Reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. „Latgales reģions pastāvīgi tiek prezentēts Krievijas tūrisma izstādēs, un izstāžu laikā gūtie kontakti tiek izmantoti ar mērķi palielināt tūristu skaitu no Krievijas jau nākošajā sezonā.”

Jāatzīmē, pēdējos gados Latgales reģionā daudz darba tiek ieguldīts, lai piesaistītu tūristus no Krievijas Federācijas. Šogad jau notika vairākas infotūres Sanktpēterburgas žurnālistiem un tūroperatoriem. Savukārt, jau nākamnedēļ Latgales reģions tiks prezentēts starptautiskajā tūrisma gadatirgū INWETEX Sanktpēterburgā.


Написать комментарий