Videonovērošanas sistēmas ierīkošana Daugavpils bērnudārzos ir atklāts jautājums

foto ehow.com
foto ehow.com

Kā zināms, Daugavpils mācību iestāžu renovācijas projekta ietvaros pilsētas skolās tika ierīkotas videonovērošanas kameras, kas nodrošina bērnu drošību un īpašuma saglabāšanu. Vai tuvākajā laikā videonovērošanas kameras tiks ierīkotas arī bērnudārzos, kurus apmeklē tūkstošiem neaizsargātu mazo pilsētnieku, pagaidām nav skaidrs.

Notikušajā preses konferencē vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka šis jautājums tiks risināts 8 pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijas projekta ietvaros. Tomēr, kā kļuva zināms, jautājums ar minētā projekta realizāciju vēl tiek risināts, jo Ministru Kabinets pagaidām nav apstiprinājis visus nepieciešamos dokumentus.

Agrāk tika ziņots, ka bērnudārzu renovācija notiks programmas ietvaros, kas paredz teritoriju labiekārtošanu, tāpēc videonovērošanas kameru ierīkošana taupības nolūkā (pirmā konkursa ietvaros būvnieku iesniegtie piedāvājumi pārsniedza kvotu 2,5 reizēs) nav paredzēta.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova portālam Gorod.lv paziņoja, ka šobrīd videonovērošanas kameras ir ierīkotas tikai jau renovētajā 13.bērnudārzā. I.Zeļenkova atzīmēja, ka ieplānotajā renovācijas projektā videonovērošanas kameru ierīkošana nav paredzēta.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes darbiniece ziņo, ka Daugavpils bērnudārzos vakaros un nakts laikā dežurē sargi, dienas laikā iestādēs atrodas liels darbinieku skaits, tāpēc dārgās videonovērošanas sistēmas ierīkošana nav pirmās nepieciešamības pasākums. I.Zeļenkova atzīmēja, ka fiziskai apsardzei ir vairāk priekšrocību nekā distances sistēmai – sargs veic apgaitas un var laicīgi pamanīt, ka kaut kas nav kārtībā, jo iestāžu tehniskais stāvoklis nav no labākajiem.

Videonovērošanas sistēmas ierīkošana bērnudārzos nav pirmās nepieciešamības pasākums un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē šis jautājums pagaidām netiek apspriests, rezumēja I.Zeļenkova. 


Написать комментарий