Daugavpils zēni tiek aicināti pretendēt uz titulu „Superpuika-2013

foto tjn.lv
foto tjn.lv

Populārais konkurss „Superpuika” Latvijā tiek rīkots vairāk nekā 20 gadus, tajā piedalās 11-12 gadus veci zēni, kuri sacenšas veiklībā un citās prasmēs. Otro gadu pēc kārtas šo konkursu organizē Tehniskās jaunrades nams "Annas 2". Daugavpilieši vairākkārt piedalījušies konkursā, iekļuvuši finālā un kļuvuši par konkursa laureātiem.

Šogad piedalīties populārajā konkursā tiek aicināti 2000. un 2001. gadā dzimuši zēni. Konkurss norisināsies visa mācību gada laikā trīs kārtās, lielais fināls ir paredzēts marta mēnesī Rīgā. Pirmajā kārtā parasti piedalās ap 150 skolēnu no visas Latvijas, otrajā – 32 labākie rezultāti, bet finālā nonāk un par titulu „Superpuika” cīnās 10 labākie puiši. 

Dažādās konkursa kārtās tā dalībniekiem jāizpilda vairāki daudzpusīgi uzdevumi. Piemēram, nepieciešams noskriet kādu noteiktu distanci, parādīt automodeļu vadīšanas prasmes, izgatavot koka tabureti, pagatavot ģimenei pusdienas, izpildīt erudīcijas uzdevumus. Vārdu sakot, zēniem jānodemonstrē ne tikai laba fiziskā sagatavotība, bet arī intelektuālās spējas.

Šogad par titula „Superpuika” ieguvēju kļuva 6. klases skolnieks Vilnis Neiders no Jelgavas novada Staļģenes vidusskolas, kurš labāk par visiem samontēja koka instrumentu kasti, ātrāk par visiem izveidoja ģeometriskās figūras no māla un devās augstuma trasē, tiekot līdz pašam Rīgas cirka kupolam. Jāatzīmē, ka otro vietu ieguva Deniss Firičenko no Daugavpils.

Visi konkursa finālisti saņem vērtīgas balvas, galvenā balva ir brauciens uz ārzemēm divām personām. Kā arī superpuika dāvanā saņem divriteni, tālskati un dāvanu karti.
Daugavpils zēniem, kuri vēlas pierādīt savus spēkus, parādot augsto klasi ekstremālo, tehnisko un praktisko uzdevumu izpildīšanā, līdz 1.oktobrim jāaizpilda anketa  (www.tjn.lv/superpuika). Konkursa pirmā kārta notiks šī gada 9.oktobrī.


Написать комментарий