Daugavpils universitātē Eiropas valodu dienas ietvaros dziedās, dancos un spēlēs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 26.septembrī, visa progresīvā cilvēce atzīmē uzreiz divus svētkus – Eiropas valodu dienu un Pasaules kontracepcijas dienu. Pirmie minēti svētki mūsu pilsētā tiks svinēti ar pasākumu Daugavpils universitātē, bet vietējo iedzīvotāju reproduktīvās veselības atbalsta jautājumi nevienu nav ieinteresējuši.

Jāatzīmē, ka Pasaules kontracepcijas dienu (World Contraception Day) pēc dažādu organizāciju iniciatīvas sāka atzīmēt 2007.gadā, šī pasākuma mērķis ir samazināt augstu neplānoto grūtniecību līmeni 15-25 gadu vecu sieviešu vidū. Šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, izglītojošās akcijas mācību iestādēs, labdarības koncerti.

Izskatās, ka mūsu pilsētā nevienu neinteresē vietējo jauniešu reproduktīvā veselība, izņēmums ir ārste-ginekoloģe Sarmīte Ķikuste, kura vasaras beigās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā bija prezentējusi izstādi „Kontracepcijas galerija”.

Eiropas Padomes ieviestā Eiropas valodu diena tiek svinēta jau vienpadsmito gadu. Šie svētki tika ieviesti ar mērķi piesaistīt uzmanību eiropiešu valodu dažādībai un veicināt to apguvi.

Šodien, 26.septembrī, plkst.13:05 Daugavpils universitātes Humanitārās fakultātes vecā korpusa aktu zālē (Vienības iela 13) notiks Eiropas valodu dienai veltītais pasākums „Dziedāju, dancoju, spēlēju...”.

Visu interesentu uzmanībai tiks piedāvātas dziesmas angļu, franču, krievu, spāņu, vācu, latviešu un zviedru valodās, kā arī būs iespēja piedalīties Eiropas valstu tautu rotaļās.

Tika konstatēts, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju pārvalda vismaz vienu svešvalodu, kas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā. Otro vietu ieņem slovēņi, trešo – slovāki. Nelabprāt svešvalodas apgūst francūži, itāļi, angļi, rumāņi, ungāri, poļi, bulgāri un čehi.


Написать комментарий