Attīrīts vēl viens Narūtas upes posms Rāznas NP

foto dagda.lv
foto dagda.lv

19.septembrī Rāznas nacionālā parka teritorijā, Dagdas novada Ezernieku pagasta teritorijā valsts mežā Obiteļas apkārtnē notika talka. Tās mērķis bija atbrīvot no sagāztajiem kokiem un sanesumiem Narūtas upi.

Talkā piedalījās Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas darbinieki un Daugavpils universitātes studenti. Upes attīrīšana ir 2012.gada Lielās talkas laikā uzsākto aktivitāšu turpinājums. Rezultātā  Narūta posmā no Obiteļa līdz Dagdai varētu tapt par laivošanai piemērotu upi, un varētu būt izmantojama dabas izziņas aktivitātēm.

Nākotnē objekts būtu interesants gan Rāznas nacionālā parka apmeklētājiem, gan netālu esošajā Jaundomē Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Dabas izglītības sekmēšana- efektīvs līdzeklis sabiedrības dabas apziņas veidošanai” ietvaros veidojamā dabas izglītības centra apmeklētājiem.

Talkas dalībnieki, kas šeit strādājuši arī pavasarī, atzīst, ka ir liels gandarījums kopīga darba rezultātā vērot atjaunotu upes plūdumu neskarta meža vidū.


Написать комментарий