„Mazi dalībnieki, lieli prieki” – zirgu draivinga sacensības Kaunatā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

16.septembrī Kaunatas pagasta zemnieku saimniecībā „Rudo kumeļu pauguri” notika draivinga jeb zirgu pajūgu vadīšanas sacensības „Mazi dalībnieki, lieli prieki. Rudens 2012”, kurās piedalījās desmit Kaunatas vidusskolas audzēkņi un astoņi skolēni no citām Latgales reģiona skolām. Sacensības bija kā atskaites pasākums par paveikto jaunajā Kaunatas vidusskolas interešu izglītības pulciņā „Jauno braucēju skola”, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Draivings ir viena no senākajām zirgu sporta disciplīnām, kurā tiek vērtēta zirgu paklausība un manevru izpildījums. No marta skolēni pacietīgi trenējās Kristīnes Stašules vadībā. Šai laikā skolēni ir iemīlējuši zirgus. Viņi iemācījušies vadīt un kontrolēt poniju un zirgu pajūgus, ir kļuvuši izturīgāki, pacietīgāki, uzmanīgāki un labestīgāki. Treniņi nebija tikai izklaide, bet arī atbildīgs un regulārs darbs visas vasaras garumā. Jāpiebilst, ka neviens no pulciņa dalībniekiem nenokavēja nevienu  nodarbību.

Visi sacensību dalībnieki veiksmīgi izbrauca draivinga trasi. Vecākajā grupā 1.vietu ieguva Artis Misāns (5.a klase), 2.vietu Līna Šlapakova (5.a klase), 3.vietu Ērika Peļņa (5.a klase). Jaunākajā grupā 1.vietu ieguva Gustavs Brokāns (2.a klase). Pārējie Kaunatas vidusskolas skolēni nopelnīja atzinības rakstus un dāvanas.

Paldies par atbalstu Rēzeknes novada pašvaldībai. Paldies Stašuļu un Ignatjevu ģimenēm par brīnišķīgo pasākumu, uz kuru bija ieradušies ne tikai dalībnieki ar ģimenēm, bet arī daudz skatītāju. Pasākumu vēl interesantāku padarīja Kristīnes Stašules veidotie teatralizētie priekšnesumi ar zirgu un poniju dalību.

Tāda veida pasākumi ļauj pieaugušajiem un bērniem saskarties ar dzīvo dabu, piepildīt sevi ar pozitīvām emocijām, novērst bērnu uzmanību no ilgstošas sēdēšanas pie datora un televizora. Klātesošajiem bija iespēja iepazīties arī ar citiem Stašuļu ģimenes mīluļiem – zirgiem, pīlēm, aitām un suņiem.

Pakalnu vējos sasildīties visiem dalībniekiem un ciemiņiem palīdzēja Kaunatas pagasta pārvaldes sarūpētā tēja un pīrādziņi, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas darbinieces Irēnas Brolišas atraktīvās dabas rotaļas.


Написать комментарий