Beļģijas lauksaimniecības ministre piekrīt Latvijas pozīcijai par tiešmaksājumu izlīdzināšanu

foto European Union
foto European Union

Beļģijas federālā lauksaimniecības, pašnodarbinātības un zinātnes lietu ministre Sabīne Laruelli pirmdien tikšanās laikā ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu paudusi izpratni par Latvijas prasību no 2014.gada Eiropas Savienībā (ES) ieviest taisnīgākus tiešos maksājumus, taču atzinusi, ka maksājumu apjomu Latvijas lauksaimniekiem nevajadzētu risināt uz Beļģijas lauksaimnieku rēķina.

Beļģijai arī nav pieņemams Eiropas Komisijas ierosinājums par 6,8% samazināt tiešmaksājumu apjomu, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

„Šī tikšanās tikai vēlreiz parādīja, cik svarīgi ir Latvijas nostāju skaidrot citām dalībvalstīm, kā arī to, cik jutīgs ir šis jautājums gan valstīm, kas prasa maksājumus palielināt, gan valstīm, kuru lauksaimniekiem vajadzētu samierināties ar samazinājumu," pēc tikšanās norādīja Straujuma.

Straujuma pirmdien Briselē piedalījās ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā tika spriests par kritērijiem mazāk labvēlīgo apvidu precizēšanai Lauku attīstības politikas ietvaros, kas būs spēkā no 2014.gada.


Написать комментарий