Daugavpils novada dienu ietvaros varēja nodegustēt dažādas virtuves un iemācīties izšūt tējai domātus maisiņus 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturto gadu pēc kārtas septembra beigās Daugavpilī norisinās Daugavpils novada dienas, kurās dažādu pagastu lauku uzņēmēji prezentē sava darba rezultātus. Daugavpiliešiem un pilsētas viesiem tā ir lieliska iespēja apmeklēt gadatirgu un iegādāties svaigus dārzeņus un augļus, mājas desas, gaļas, piena un maizes izstrādājumus, amatnieku izstrādājumus.

Sestdien, 22.septembrī, ar lielu svētku koncertu pie Novada domes Daugavpilī tika noslēgtas šī gada Daugavpils novada dienas. Tradicionālajā gadatirgū pārsteidza dažāda izmēra ķirbji, krāsainie āboli un bumbieri, milzīgas kāpostgalvas, vairākas kartupeļu šķirnes, tikko no meža atvestas dzērvenes un brūklenes.

Pēc Daugavpils novada domes īpašumu apsaimniekošanas un uzņēmējdarbības veicināšanas nodaļas vadītājas Vasilisas Pudovkinas vārdiem, tradicionālajā lauku gadatirgū piedalījās aptuveni 90 mūsu novada un citu reģionu uzņēmēju. Aptuveni 65 cilvēki pārstāvēja mūsu novadu, turklāt, viņi ir pastāvīgi gadatirgus dalībnieki, par ko arī tika apbalvoti ar Pateicības rakstiem.

Gadatirgus mazie apmeklētāji bija priecīgi ieraudzīt mājdzīvniekus un mājputnus, lielāko daļu no kuriem bērni redzējuši tikai grāmatās vai televizorā. Kā arī visiem interesentiem bija iespēja piedalīties vairākās radošajās darbnīcās un iemācīties izšūt tējai domātus maisiņus, aust, izkrāsot koka rotaļlietas un atšķirt indīgās un ēdamās sēnes.

Pieaugušie apmeklētāji varēja iegriezties arī informācijas teltī, kur bija iespējams saņemt speciālista konsultāciju lauku biznesa, nepieciešamo dokumentu noformēšanas jautājumos u.c.

Liela rosība bija vērojama Lauku gardumu ielā, kur daudzi apmeklētāji gribēja izbaudīt aptuveni 20 virtuvju ēdienus. Iegādājoties gadatirgū piedāvāto uzņēmēju preces par 3 latiem, katrs apmeklētājs saņēma taloniņu, un viņam bija iespēja bezmaksas piedalīties degustācijā. Daugavpils novada dažādu pagastu saimnieces piedāvāja apmeklētājiem zupas, putras, pankūkas, speķi, desas un citas delikateses.

Svētku viesus lielajā koncertā izklaidēja kolektīvi no Lietuvas un Baltkrievijas, kas apmeklēja mūsu pilsētu pārrobežu sadarbības programmas ietvaros, kā arī vietējā grupa „Dabasu Durovys” un Līvānu kapela „Jūlijs”.



Написать комментарий

Lasot šo rakstu,gribu komentēt,ka nekādus, taloniņus mums iegādājoties preci uz 16.00Ls, neviens nedeva.Turpmāk rīkojot šādus pasākumus nevajag maldināt cilvēkus!!