Kriminālpolicijas biroja darbinieki veic operatīvos pasākumus

foto walesonline.co.uk
foto walesonline.co.uk

No 20.septembra uz 21.septembri, LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veica dažādus operatīvus pasākumus cīņā pret narkotisko vielu apriti, kā arī cīņā pret akcizēto preču nelikumīgo apriti Latgales reģionā, portālu gorod.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Operatīvo pasākumu rezultātā policijas darbinieki Daugavpilī aizturējuši 1988.gadā dzimušo vīrieti, pie kura tika atrasti 25,4 grami narkotisko vielu-amfetamīna. Jauns vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā. Par šo faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt Rēzeknes dzelzceļa stacijā policijas darbinieki, operatīvo pasākumu rezultātā, noskaidrojuši un aizturējuši divus, 1967. un 1982.gadā dzimušus vīriešus, kuri nelikumīgi glabāja tabakas izstrādājumus. Pavisam tika atsavinātas 143 800 cigaretes bez LR akcīzes marķējuma. Policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
Abos kriminālprocess turpinās izmeklēšana.


Написать комментарий